Altan.dk lader montører arbejde som selvstændige

Altan.dk dropper mellemledere og lader montører arbejde som selvstændige med ansvar for hele processen

Mens byggebranchen vrimler med mellemledere, har Danmarks førende altanleverandør Altan.dk valgt at gå den anden vej. Firmaet har skåret mellemlederen væk, og montører står selv med ansvar for hele processen. Ifølge adm. direktør Casper Knudsen skaber det mere motiverede medarbejdere, bedre resultater for kunderne og mange henvendelser fra håndværkere på udkig efter nyt job.

Der er travlt hos Danmarks største altanfirma Altan.dk, der hvert år påsætter over 2.000 altaner i Danmark og beskæftiger omkring 150 medarbejdere inden for både salg, projektering, produktion og montage.

Altan.dk har organiseret sig anderledes end mange andre firmaer og har valgt at skære mellemlederne væk, så firmaets montører selv står med ansvar for hele processen. Ifølge adm. direktør i Altan.dk, Casper Knudsen, er et job hos Altan.dk nok det tætteste, man kommer på at være selvstændig uden alt det kedelige som regnskab og indberetning af moms.  

- Vi har skåret mellemlederne væk og satser i stedet på selvkørende teams, der arbejder på akkord, og hvor montørerne planlægger og udfører en altansag på egen hånd og med stor frihed. Ved at give montørerne ansvar for hele processen – lige fra første møde med kunden til aflevering af den færdige altan – får vi langt mere motiverede medarbejdere og gladere kunder, der bliver mødt af det samme ansigt hver dag, siger Casper Knudsen.

Ved at organisere arbejdet i selvkørende teams har Altan.dk oplevet stor efterspørgsel fra håndværkere på udkig efter job, som netop bliver tiltalt af den store frihed og ikke at have en chef, der skal diktere, hvad man skal gøre. Alene sidste år fordoblede Altan.dk således antallet af montører, og firmaet beskæftiger i dag 90 montører.

Uddannelse i værdier

De selvstyrende teams skal klare ting som nedrivning, murer- og tømrerarbejde samt snedkeropgaver. Da der ikke findes nogen officiel uddannelse til altanmontører, etablerede Altan.dk i 2007 sit eget Altan Akademi. På akademiet kommer alle håndværkerne igennem en skræddersyet uddannelse, hvor de undervises i planlægning, indkøb, kundeservice, samt udførelse af murer-, tømrer- og smedearbejde. Uddannelsen varetages af fem coaches, som også rådgiver og hjælper firmaets 51 selvkørende teams året rundt.

- Vores introduktionsforløb og Altan Akademi tager tid og koster ressourcer, men det er den helt rigtige investering. Det sikrer, at alle vores medarbejdere har en sjov hverdag, har det rigtige mindset og de fornødne værktøjer til at levere et arbejde og en service i topklasse, forklarer Casper Knudsen.