En altan er altså ikke bare en altan ..

CSK Stålindustri har etableret en ny afdeling med fokus på salg og udvikling af altaner og stålkonstruktioner

Altaner findes i mange forskellige udformninger, kvaliteter og materialer, og inden valg af altan skal der tages hensyn til bl.a. pris, størrelse, udseende, udstyr og lysindfald. En altanløsning kræver en høj grad af teknisk indsigt og ekspertise, en afklaring af alle behov og tekniske muligheder og ikke mindst, at sikkerheden er i orden.

CSK Stålindustri A/S har udviklet en løsning, der tager højde for alle disse parametre, så man ender med en løsning, der dækker ethvert behov.

– Vi bliver typisk kontaktet af total- og hovedentreprenørerne og indgår tidligt i projektforløbet som faglig sparringspartner. Der er en række krav til produktion og montage af altaner – hvor meget de støjer, når man går på dem, brandkrav m.v. Myndighederne har i de senere år sat mere fokus på sikkerhed, når det gælder altaner, og det oplyser vi vores samarbejdspartnere om. På den måde får vi en række vigtige ting igennem tidligt i processen og sørger for, at det gældende bygningsreglement bliver overholdt, forklarer salgschef i CSK Stålindustri A/S Jan S. Christiansen.

Specialisering med ny afdeling

CSK Stålindustri A/S, med hovedsæde i Thisted, har bl.a. produceret stålaltaner siden 1997. Gennem årene har virksomheden specialiseret sig inden for rådgivning, design, konstruktion, produktion og montage af stålkonstruktioner, og i november 2015 blev en ny afdeling etableret i Herning, hvor fokus vil være på salg og udvikling af altaner samt stålkonstruktioner.

CSK Stålindustri A/S monterer typisk stålaltaner ved nybyggerier i København, Aalborg og Aarhus.

– Vores varemærke er, at vi leverer til tiden, og at vi efterlever CSK’s motto, “Kvalitet, troværdighed og åbenhed”. Vores ydelser og produkter skal være kvalitet hele vejen igennem, så kunden får det, som kunden bestilte, siger Jan S. Christiansen og understreger vigtigheden af, at CSK Stålindustri A/S er til stede på byggepladserne:

– Vores folk besigtiger løbende byggepladserne, og det er vigtigt for vores kunder. Vi vil meget gerne være foran og holde os ajour, så tidsplanerne bliver overholdt.

Stål giver større frihed

Tidligere var det almindeligt at benytte beton som materiale ved produktion af altaner, men i dag udføres altaner i meget stor udstrækning i stål.

– Stål er mere fleksibelt end beton, og det giver en række udformningsmæssige friheder, ikke mindst når det gælder designet. På den måde kan vi lave konstruktioner, der får et andet udtryk, end de ellers ville have fået, fortæller Jan S. Christiansen.

Ud over altaner projekterer, producerer og monterer CSK Stålindustri A/S alle typer af stålkonstruktioner til byggeriet, lige fra bærende stålkonstruktioner til trapper og værn.

Fakta om CSK Stålindustri A/S

  • Grundlagt i 1997 i Sundby Thy af adm. direktør Carsten S. Kristensen.
  • Produktion af stålspær, specialkonstruktioner, ståltrapper, -værn og -altaner samt løsninger til vindmølleindustrien.
  • Virksomheden har afdelinger i både Danmark og Letland med i alt omkring 250 medarbejdere.
  • Udvalgte referencer: Oslo Lufthavn, Musikkens Hus i Aalborg, FN-Byen, Swedbank og Novo Nordisk.

Foto:Altaner monteret på et byggeri skal efterleve en række sikkerhedsmæssige lovkrav. Det har CSK Stålindustri A/S taget højde for med et nyt koncept.