Malmos vinder landets mest udfordrende anlægsopgave

Der findes ingen rekreative anlæg, der svarer til Amager Bakke, så den nye københavner-park bliver en stor udfordring for arkitekter, landskabsarkitekter og anlægsgartnere

De fleste kender projektet som "skibakken", men det 85 meter høje taglandskab på hovedstadens nye forbrændingsanlæg kunne med rette hedde "skiparken". For ud over de tre pister på i alt 385 meter kan københavnere og turister fra ind- og udland om et års tid nyde naturen i et grønt oplevelses- og legelandskab på størrelse med en fodboldbane.

Malmos Landskaber har vundet opgaven med at etablere et parkmiljø, som løber hele vejen langs pisten fra kote 3 til kote 87. Ikke nogen enkel opgave, men kommerciel direktør Per Malmos kan slet ikke vente på at komme i gang, og det skal tages helt bogstaveligt:

-Efter et årelangt og til sidst meget intenst forløb glæder vi os meget til et tæt samarbejde med BIG, SLA og Amager Ressourcecenter. Der er jo ingen, der har udført noget tilsvarende før. Men vi har faktisk allerede sået græs og urter hos vores planteleverandør. Vi skulle være sikre på, at planterne kan tåle det danske klima, og det tager et års tid, før vegetationsmåtterne er stabile nok til at blive flyttet.

Vanskelige vilkår

Det er ikke nyt for Malmos at udfordre grænserne for, hvor stejlt man kan etablere grønne tage: Firmadomicilet i Roskilde er beplantet med succes på trods af en hældning på 45 grader.

- Vi prøver hele tiden nye ting af i samarbejde med vores søsterselskab ZinCo, som også skal levere vegetationsmåtterne til Amager Bakke. Her står vi over for store udfordringer i meget konkret forstand:Hvordan hejser man fx et 2,5 ton fyrretræ med rodklump 50 meter op ad en bakke og sikrer, at det hverken skrider ned eller vælter i det næste stormvejr?, spørger Per Malmos.