Tegnestuen Schønherr udvider ejerkreds og etablerer ny bestyrelse

Schønherr udvider ejerkredsen med optagelse af Rasmus Stougaard, Arkitekt MAA, som ny partner og Markedsdirektør

Klimaforandringerne påvirker både vores byer og landskaber, omstillingen til vedvarende energikilder vil med tiden forandre Danmark fra et landbrugsland til et land af energilandskaber, alt imens naturen og biodiversiteten er under et mægtigt pres fra alle sider. Det er blot eksempler på en række af de samfundsmæssige udfordringer som landskabsarkitekter imødekommer. Landskabs­arkitekter har med andre ord momentum, og Schønherr ruster sig til fremtiden med en udvidelse af ejerkredsen og etablering af ny bestyrelse.  

Rasmus Stougaard ny partner
 
Schønherr udvider ejerkredsen med optagelse af Rasmus Stougaard, Arkitekt MAA, som ny partner og Markedsdirektør. Rasmus Stougaard er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus og har været hos Schønherr siden 2008, hvor han gennem den seneste årrække har været associeret partner. Med forfremmelsen til partner bliver Rasmus Stougaard en del af Schønherrs ejerkreds sammen med Nina Jensen, Partner og Administrerende direktør, landskabsarkitekt MMA, og Rikke Juul Gram, Partner og Kreativ direktør, landskabsarkitekt MAA.

Rasmus Stougaard får det overordnede ansvar for tegnestuens markedsudvikling og ser frem til at tiltræde sin nye stilling. ”Sammen med mine dygtige kolleger glæder jeg mig til at fortsætte tegnestuens udvikling af de værktøjer og alliancer med samarbejdspartnere, der bør gå forrest i planlægning af både den vedvarende energi, den grønne erhvervsudvikling og et klimaforandret landskab,” fortæller Rasmus Stougaard.

De øvrige associerede partnere, Mi Koudal Randlev, Sanne Slot Hansen og Jakob Sandel, der dækker hvert deres fagområde, er fortsat vigtige nøglepersoner i tegnestuens faglige profil. Partner og Kreativ Direktør Rikke Juul Gram uddyber behovet for at sætte turbo på den grønne omstilling. ”Forvaltningen af fremtidens danmarkskort kan enten blive som et trafikuheld i slowmotion eller en fantastisk mulighed for både biodiversitet og den grønne omstilling. Derfor skal vi som rådgivere være klar til at løfte opgaverne. De store, klimaskabte udfordringer kan ikke løses uden specialiseret viden, og hos Schønherr er det både ledelsens og vores dygtige medarbejderes ambitioner at sætte præg på samfundsudviklingen,” fortæller Rikke Juul Gram.  

Ny bestyrelse skal forme Schønherrs fremtidsstrategi

På baggrund af de senere års voksende omsætning kommer Schønherr i 2023 til at planlægge virksomhedens fremtidige vækst. Derfor er der etableret en ny, stærk og erfaren bestyrelse, der skal bidrage til udviklingen af tegnestuens fremtidsstrategi. Bestyrelses­forkvinde Bente Priess Andersen, CEO i Fischer Lighting og konsulent i BPA Consulting, skal understøtte virksomhedens vækststrategi, mens Mikal Hallstrup, Stiftende partner i Designit, skal rådgive tegnestuen omkring innovation og strategisk udvikling. Udover Bente Priess Andersen og Mikal Hallstrup indgår Rikke Juul Gram og Nina Jensen i også Schønherrs bestyrelse.

”Schønherr er kommet godt ud af 2022, hvilket også fremgår af vores netop offentliggjorte årsrapport. Derfor er tiden også inde til, at vi bruger dette år på at lægge strategien for tegnestuens fremtidige kurs. At ledelsen nu står på tre ben – økonomi, arkitektur og markedsudvikling kombineret med en ny, stærk bestyrelse – er den allerbedste forudsætning for fremtidens Schønherr,” forklarer Partner og Administrerende direktør Nina Jensen.

Det danske bidrag til Arkitekturbiennalen i Venedig

Aktuelt arbejder tegnestuen på en række projekter som blandt andet klimasikring af Helsingør bykerne, Bispebjerg Kirkegård, Assistentens Kirkegård i Skagen, Karens Minde Aksen, kapacitetsudvidelse og klimasikring af Harrestrup Å, Nørresundby Torv, Musikparken i Aarhus, Femern, Marselistunnel og en række opgaver for DTU Campusservice.

Derudover sætter tegnestuen klimaforandringerne under en lup på dette års Arkitekturbiennale i Venedig som en del af det danske bidrag, 'Costal Imaginaries', hvor hovedstadens dilemmaer og muligheder bringes i spil. Under overskriften 'Copenhagen Islands' demonstrerer Schønherr sammen med et ambitiøst team af forskere og kunstnere en naturbaseret vision for fremtidens København. Udstillingen åbner 20. maj i den danske pavillon.