H+Arkitekter opruster i ledelsen

Med en imponerende vækst og fordobling af medarbejderantallet på få år, ruster den københavnske tegnestue sig til fremtiden med en skærpet fordeling af ledelsesansvaret

Med en imponerende vækst og fordobling af medarbejderantallet på få år, ruster den københavnske tegnestue sig til fremtiden med en skærpet fordeling af ledelsesansvaret partnerne imellem og en udvidelse af staben af vigtige nøglemedarbejdere.

I partnerkredsen bliver Rasmus Klausen ny administrerende direktør, arkitekt maa Jesper Wegener får som ny projektdirektør ansvar for større projekter og bygherrerådgivning, Arkitekt maa Ann-Helene Kappel Nilsson fortsætter som kreativ direktør med ansvar for akkvisition og projektudvikling mens associeret partner Sammy Kiraz bliver teknisk direktør med ansvar for rammeaftaler og projektplanlægning. Stifter Ib Hou får en fremtrædende plads i bestyrelsen og vil fortsat være en del af tegnestuen med projektledelsesansvar for samarbejder og partnerskaber, primært inden for det private marked. Samtidig har flere nøglemedarbejdere fået nye roller som projektledere inden for tegnestuens vækstområder.

Rasmus Klausen har været en del af H+ARKITEKTER siden 2001, fra 2008 som partner og medindehaver.

-Vi vil først og fremmest fokusere på at videreudvikle den profil, vi har inden for offentligt byggeri, særligt inden for kontor-, undervisnings- og laboratoriebyggeri, hvor vi efter en målrettet satsning har oplevet stor vækst de seneste år. Også forretningsområder som ekstern byggeledelse, bygningssyn og indretningsopgaver har betydet meget for omsætningen, der voksede til 63 mio. kr. i 2016. Vores mål er at være en markant spiller i markedet inden for vores vækstområder og at fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere, og det mener vi, at denne nye omstrukturering vil hjælpe med” udtaler Rasmus Klausen.

Arkitektonisk har tegnestuen fokus på at højne æstetikken og kvaliteten i det man kan kalde hverdagens arkitektur.

-Vi vil arbejde med de byggerier, alle på et eller andet tidspunkt vil møde, og som langt de fleste af os bruger en stor del af vores tid i – alt det, vi har en hverdag i. Hverdagens arkitektur er væsentlig for vores livskvalitet, men fylder forsvindende lidt i den arkitektoniske debat og det vil vi gerne gøre noget ved - man kan sige, at vi ikke er blege for at tage hverdagen på os som begreb og ideologi f0r vores arkitektoniske virke.” siger Ann-Helene Kappel Nilsson.

I september voksede tegnestuen ud af lokalerne på Østerbro og flyttede til Hillerødgade 30B i de gamle Novo-fabrikker på Nørrebro. Her beskæftiger tegnestuen ca. 45 medarbejdere der primært arbejder med opgaver for offentlige bygherrer, pensionskasser, boligselskaber og større, professionelle bygherrer inden for de fire forretningsområder - arkitektur, indretning, byggeledelse og bygningssyn.