Flere idrætshaller til efterskoler

Danske efterskoler har stigende elevtal. Det skærper konkurrencen mellem skolerne og har øget efterspørgslen på nye idrætshaller hos Dansk Halbyggeri

Gennem de seneste år har efterskolerne meldt om stigende elevtal*, og for at tiltrække elever bygger flere efterskoler til og udvider med nye faciliteter. Der er især fokus på faciliteter til idræt og bevægelse, som er populært blandt de unge. Det gælder blandt andet i Silkeborg, hvor der i dag blev taget første spadestik til en nye 1.013 m2 store idrætshal, der opføres af Dansk Halbyggeri.
 

Projektet er en totalentreprise, og det er GPP arkitekter, der står bag tegningerne, som var forudsætningen for, at man kunne få den tilføjelse af lokalplanen, som muliggjorde byggeriet. For halvandet år siden flyttede efterskolen fra midtbyen og ind i et tidligere plejecenter, hvor de savnede en indendørshal.

- Gode idrætsfaciliteter er en vigtig del af efterskolernes profilering, fordi sport og bevægelse er populært hos nutidens unge. Det gør også, at idrætshallerne ofte bliver specialdesignede efter hver enkelt skoles særlige behov, lyder det fra Mogens Laustsen, Dansk Halbyggeri, som bygger en del idrætshaller til danske efterskoler, senest Rønde efterskole og Silkeborg efterskole.  

På byggeriet i Silkeborg bruges de samme elementer til både stålfacaden og taget. Hallen får store ruder, og imellem dem kommer der planter i espalier. Idrætshallen er kun tænkt til at røre sig i, så bad og omklædning kommer til at foregå inde i skolens nuværende beboelsesfløj. Derfor bliver de to bygninger forbundet med en fem meter lang mellemgang.