Høpfner og Big bag to boligtårne

Sammen med projektudvikleren Høpfner Projects har BIG skabt to markante boligtårne på i alt 16.000 kvm, der omfatter 500 ungdomsboliger

Med det markante projekt Kaktustårnene vender BIG tilbage til København med sit første boligbyggeri siden den prisvindende trilogi VM HUSENE, VM BJERGET og 8TALLET i Ørestad. Sammen med projektudvikleren Høpfner Projects, som også stod bag BIG’s boligbyggerier i Ørestad, har BIG skabt to markante boligtårne på i alt 16.000 m2, der omfatter 500 ungdomsboliger. Projektet finansieres i samarbejde med Catella.

Tårnene der opføres på Kalvebod Brygge, er hhv. 80 og 60 meter høje og får navnet Kaktustårnene efter deres karakteristiske silhuet. Begge bygninger har en sekstenkantet kerne med kvadratiske dæk, som roterer for hver etage og danner forskudte altaner. Radiale skillevægge og skråtstillede værn understreger bygningernes skulpturelle ydre, udsprunget fra deres rationelle indre. 

- Det er fantastisk endnu en gang at kunne arbejde sammen med BIG om at skabe unikke boliger i København. BIG har med vores fælles projekter i Ørestad og en perlerække af internationale projekter bevist at det en ekstremt visionær tegnestue, der ikke viger tilbage fra at gå nye veje. Med Kaktustårnene leverer vi arkitektur af allerhøjeste karat til studerende og unge, som ønsker at bo i et markant og spændende byggeri beliggende super centralt i København, siger Per Høpfner fra Høpfner Projects.

De to boligtårne bliver en markant tilføjelse til Københavns skyline og de 500 en-to værelses boliger med en gennemsnitsstørrelse på 30 m2 er samtidig et tiltrængt bidrag til markedet for ungdomsboliger, hvor efterspørgslen er stor. I Kaktustårnene får byens studerende adgang til et helt nyt boligområde, som ligger tæt på Vesterbros pulserende byliv, havnefronten på Kalvebod Brygge og byens mange uddannelsesinstitutioner.

- Efter at have pustet nyt liv i den Københavnske familiebolig med VM, Bjerget og 8-tallet er det fantastisk igen at arbejde sammen med min gode ven og samarbejdspartner Per Høpfner, denne gang for at bibringe København 500 hårdt tiltrængte ungdomsboliger midt i byen. Høpfner er en visionær projektudvikler, der har en fabelagtig evne til at omsætte ord til handling, og han har været en af BIG’s første og mest loyale bygherrer, lige siden vi startede vores tegnestue, siger Bjarke Ingels, Stifter, BIG.

Kaktustårnene opføres på Kalvebod Brygge, lige ved Dybbølsbro station og Fisketorvet. Det overordnede projekt omfatter et samlet bygningsareal på i alt 74.000 m2, der udvikles af møbelkoncernen IKEA, som opfører et nyt city-varehus på grunden. Foruden Kaktustårnene kommer det også til at rumme et større hotelbyggeri. Lokalplanen for området er netop sendt i høring af Københavns kommune og forventes vedtaget i efteråret 2016.

- Det er både menneskeligt og fagligt en fornøjelse at være med til at skabe lyse og lækre ungdomsboliger til at dække det stigende behov for studie- og ungdomsboliger. København er ved at udvikle sig til en af de bedste studenterbyer i verden – ikke alene får man penge for at studere, man kan også bo midt i byen med panoramaudsigt over Københavns skyline med historiske tårne, tæt ved både havn og offentlig transport. Kaktustårnene skaber liv i lokalområdet, der transformeres til en multifunktionel bydel der er aktiv 24/7 – de skaber liv i det grønne strøg så det ikke bare er dekorativt, men også rekreativt , siger David Zahle, partner, BIG.

Den røde tråd i den nye lokalplan er fortsættelsen af det grønne strøg, der kommer til at binde Købehavns indre by sammen med Sydhavnen. Det grønne strøg løber fra SEB’s hovedsæde hen over taget på det nye IKEA varehus til Sydhavnen. Det grønne strøg kommer til at fungere som et nyt rekreativt byrum væk fra støjen på Kalvebod Brygge med udsigt ind over byen og ud mod havnen