ISH: Dan Dryer vil have fat i arkitekterne

På ISH i Frankfurt har Dan Dryer lanceret en designserie inden for håndtørrer der skal skabe opmærksomhed blandt arkitekterne

Kim Sejr, Frankfurt

Dan Dryer i Randers med det velkendte vikinge-logo er gennem tiden blevet en af de mest foretrukne leverandører af toiletudstyr til bl.a. lufthavne, offentlige institutioner og detailkæder. Men virksomheden vil nu forsøge at komme med i de tidlige byggeplaner via arkitekterne – og det gør virksomheden nu forsøget på med en ny serie af håndtørrer: Björk.

- Det er noget vi har udviklet på et stykke tid med henblik på at få arkitekterne mere i tale. Vi har satset på et mere stiligt design, så vi kan med ind hos arkitekterne allerede i projekteringsfasen på et byggeri, fortæller Thomas Moberg, distriktschef hos Dan Dryer A/S.

Serien er designet af Hugo Dines Schmidt, partner i designbureaet VE2 fra Aarhus, som også står bag formgivningen af blandt andet en række produkter fra Bodum og Trip Trap. Björk er cylinderformet, fås i forskellige farver og har en top, som kan skiftes ud efter smag og behag. Serien har netop modtaget deignprisen red dot award.

 Den nye satsning på design har givetvis sit afsæt i det forhold, at virksomheden i 2013 fik ny adminstrerende direktør. Susanne Friis Eden, der siden 1995 havde været økonomichef overtog således ledelsen efter efter virksomhedens grundlægger og mangeårige adm. direktør, Niels Saaby Jørgensen.

Og som Susanne Friis Eden udtalte til Randers Amtsavis i sidste uge:

- Hvor Niels Saaby Jørgensen stort set kun var optaget af, at produktet fungerede og var holdbart, interesserer jeg mig også for udseendet. En håndtørrer må også godt se lidt pæn ud..

Virksomheden har dog tidligere triumferet arkitektonisk – i 2013 besluttede arkitektdivisionen hos Aéroports de Paris, at det er produkter fra Dan Dryer  A/S, der skal hænge i toiletrummene i lufthavnene Paris-Orly og Paris-Charles de Gaulle. Det er en licitation, der betyder, at de parisiske lufthavne de næste tre år er kontraktligt forpligtet til at købe hele 7.800 produkter hos virksomheden – lige fra TURBO-håndtørrere til sæbe- og desinfektionsdispensere.

Foto:Distriktschef Thomas Moberg viser serien Björk: nye håndtørrer i nyt design.

Dan Dryer A/S er på stand 4.2 A 32