Eksklusiv arkitektmesse i maj

Architect@work finder sted den 25. og 26. maj i Forum i København efter gode erfaringer sidste år

Architect@work kom for første gang til København sidste år den 3. og 4. juni – og blev vurderet som en succes for arrangørerne, belgiske Xpo, der med konceptet Architect@work har specialiseret sig i at være målrettet udelukkende til denne målgruppe.

Det første arrangement fik besøg af 1.343 gæster fra branchen i løbet af de to udstillingsdage, der omfattede 96 udstillere og 250 løsninger og serviceydelser, der blev præsenteret.

Den eksklusive fagmesse er helt og aldeles orienteret mod arkitekters behov og fokuserer på innovative nyheder og løsninger – og konceptet blev vel modtaget af bl.a. Henning Larsen Architects.

– Jeg var positivt overrasket over det flotte og enkle layout i udnyttelsen af Forum. Det føltes velgørende, at pladsen ikke var så intensivt udnyttet, og der var plads til ro og eftertænksomhed, lød kommentaren sidste år fra Troels Troelsen, Senior Partner hos Henning Larsen Architects.

Antallet af besøgende var nær det forventede – og erfaringsmæssigt vil besøgstallet herefter stige.

– Vore erfaringer viser, at konceptet lige skal indarbejdes, men derefter stiger målgruppens interesse mærkbart, siger Barbara Lagae, Exhibition Manager hos Kortrijk Xpo, der står bag konceptet – etableret med Xpo Danmark i København.

Skræddersyede kontaktdage

Konceptet er defineret som skræddersyede kontaktdage med fokus på innovation for arkitekter, indretningsformgivere og andre konsulenter – et koncept, der indtil videre har oplevet succes i en række andre europæiske lande, bl.a. England, Tyskland, Italien, Holland og Belgien.

– Med arrangementet ønsker vi at lægge vægt på udveksling af viden og innovative idéer, og en række korte seminarer giver mulighed for at præsentere aktuelle temaer samt dele erfaringer med andre udstillere og besøgende, forklarer Barbara Lagae og uddyber:

– Konceptet handler om, at leverandører og udbydere af løsninger, produkter og serviceydelser får mulighed for at præsentere sig over for en attraktiv målgruppe, som bl.a. arkitekterne udgør, i og med at de sidder for bordenden hos bygherre eller entreprenør, når et byggeri skal projekteres.

Løsninger med innovativ værdi

De viste løsninger på messen kan være det meste ud over råbygningen: Det udvendige snedkerarbejde, facade og udvendig beklædning. Det kan være isolation, løsningerne inden for luft og vand, tagkonstruktion og tagbeklædning samt kloakering og regnvandssystemer.

Det kan også være alt inden for byggesystemer – lige fra indbygget belysning, sanitære installationer og el-installationer til energiløsninger. Desuden alt, hvad der har med interiør at gøre – det indvendige snedkerarbejde, gulv, væg og loft, maling og tilbehør – og endelig alt, hvad der har med it og medie at gøre.

Ikke hvem som helst lukkes ind som udstiller – en bedømmelseskomité med fire danske arkitekter/indretningsarkitekter vil på forhånd godkende de udstillede løsninger for at have dels en innovativ værdi, dels en nyhedsværdi.

www. architectatwork.dk

Foto: Architect@work – et koncept forbeholdt præsentation af løsninger og ydelser, der er relevante for arkitekter/indretningsarkitekter.