Byggeri skal vurderes som en totaløkonomi

- Pas på med at købe billigt ind; det kan hurtigt blive en dyr løsning, hvis produkterne ikke holder, hvad de lover, lyder det fra Multi-Tek i Randers

En totaløkonomisk tilgang til byggeriet lyder enkelt og kan vel bedst beskrives som at bruge sin sunde fornuft. I praksis er det dog ikke så enkelt som det lyder, da de involverede parter i en byggeproces ofte har forskellige interesser og derfor har svært ved at optimere til fælles bedste. Det skyldes at udgift og gevinst ved indkøb og drift oftest skilles og tilgår forskellige parter.

Det er en erfaring, man har høstet hos Multi-Tek A/S i Randers.

Virksomheden har siden 1988 produceret ståldøre og – porte samt glasrammepartier indenfor indbruds- og brandsikkerhed.

- Det gør vi netop på et totaløkonomisk grundlag, der kommer til udtryk i prioriteringen af kvalitet, fleksibilitet og service med rådgivning, lyder det fra Multi-Tek.

- Vi har altid anvendt kvalitetsmaterialer og vi hører ofte fra vores kunder at vores produkter er de mest holdbare på markedet. Det ser vi også eksempler på, når vi er ude at udskifte andre nyere ståldøre, hvor man har gået på kompromis med kvaliteten. Den slags sker stadigt oftere; og med tilgangen af nye udenlandske produkter ser vi eksempler på, at vi bliver bedt om udskifte døre, der kun er to-tre år gamle, forklarer direktør Lars Torp Jensen, Multi-Tek A/S.

- Vores grundlæggende udfordring er selvfølgelig, at holdbarhed er svært at kommunikere og dokumentere. Vi har derfor gennem alle 26 år vægtet vores troværdighed højt og forsøgt at lade vores produkter tale, selvom det så kan betyde, at vi på den korte bane kan tabe en sag pga. prisen. Det er vores erfaring, at det betaler sig over tid, tilføjer Lars Torp Jensen.

Billigt er dyrt

Multi-Tek ser således tilfælde med kunder, som vender tilbage, når de har brændt fingrene på produkter, der umiddelbart så fine ud, men ikke kunne leve op til det lovede.

- Det ender jo så desværre med at blive ekstra dyrt, hvilket jo er brandærgerligt, konstaterer Multi-Tek.

Virksomheden har tilsvarende valgt at lægge stor vægt på rådgivning af kunderne i forbindelse med køb af døre, porte og vinduer i bestræbelserne på at levere den rigtige løsning første gang.

- Den kan mange gange være med til at spare omkostninger i tilstødende processer, er vurderingen.

En unødvendig og ærgerlig omkostning opstår af fejl, som man derfor i sagens natur skal minimere. – Men byggeprocesser er en dynamisk og til tider kompliceret proces med mange aktører. Derfor sker der også fejl, understreger Lars Torp Jensen. Men på grund af Multi-Teks fleksible produktionsapparat kan vi håndtere ændringer og rettelser hurtigere og med færre omkostninger til følge, lover Lars Torp Jensen.

- Det er noget, som vores kunder har øje på og regner med ind i kalkulen, når de vurderer den samlede økonomi ved køb af vores produkter!