Installatører venter vækst

Elinstallatører venter vækst inde nfor varmepumper og solvarme, mens markedet for solceller er gået i stå

Halvdelen af landets installatører forventer, at salget af varmepumper vil stige i 2013, og hele 60 pct. af installatørerne forventer en stigning over de næste fem år. Dermed ser det ud til, at de senere års vækst i varmepumper også fortsætter i de kommende år.

Dermed er varmepumpeteknologien den vedvarende energiteknologi, som installationsbranchen forventer sig mest af de næste fem år.Det viser en ny undersøgelse, som TEKNIQ Installatørernes Organisation har foretaget blandt sine medlemmer.

  
  Halvdelen af landets installatører forventer, at salget af varmepumper vil stige i 2013, og hele 60 pct. af installatørerne forventer en stigning over de næste fem år. Dermed ser det ud til, at de senere års vækst i varmepumper også fortsætter i de kommende år. Dermed er varmepumpeteknologien den vedvarende energiteknologi, som installationsbranchen forventer sig mest af de næste fem år.

Det viser en ny undersøgelse, som TEKNIQ Installatørernes Organisation har foretaget blandt sine medlemmer.

- Det ser ud som om, at varmepumpeområdet også i de kommende år vil være i betydelig vækst. Det skyldes blandt andet, at langt flere danskere har fået øjnene op for, at varmepumper er et yderst rentabelt alternativ til især udrangerede olie- og gasfyr, siger administrerende direktør i TEKNIQ Niels Jørgen Hansen.

Men installatørernes optimisme rækker ud over varmepumperne. På solvarme forventer 20 pct. af installatørerne vækst, mens 30 pct. forventer en stigning over de næste fem år.

Til gengæld er der for indeværende ikke så stor tiltro til solcellemarkedet. Kun lidt over 15 pct. forventer en stigning i 2013, mens 40 pct. direkte forventer et stort fald. Sidste år eksploderede salget af solceller til private i Danmark – ved årets begyndelse var der under 5.000 solcelleanlæg, mens der ved årets slutning var registreret over 70.000.

– De ændrede regler på solcelleområdet har her og nu bremset den eksplosive tilvækst i antallet af anlæg på enfamiliehuse, og lagt en betydelig dæmper på markedet. Men det betyder ikke, at solcellemarkedet er passé. I stedet er det ved at ændre sig, og vi ser tegn på, at især markedet for større solcelleanlæg vil vokse i den kommende tid – især hvis der kommer klarhed over regler og betingelser for anlæggene, siger Niels Jørgen Hansen.

 

P