Mega underskud vælter Pihl-topchef

Jan-Gunnar Glave, tidligere administrerende direktør for Skanska i Danmark, tiltræder som midlertidig administrerende direktør i Pihl

Jan-Gunnar Glave, tidligere administrerende direktør for Skanska i Danmark, tiltræder som interim administrerende direktør i Pihl. Han afløser Halldór P. Ragnarsson.

Jens Nyhus, tidligere koncerndirektør i M.T. Højgaard A/S, vil afløse Jan-Gunnar Glave som administrerende direktør, når en længerevarende konkurrenceklausul udløber.  Herefter er det hensigten, at Jan-Gunnar Glave fortsætter i Pihl som bestyrelsesmedlem.

Direktør Kurt Carlsen, der hidtil har været medlem af Pihls direktion, vil fratræde senere på året for at gå på pension.

- Jan-Gunnar Glave og Jens Nyhus har begge en lang og meget relevant erfaring fra entreprenørbranchen og er de rette profiler til at styrke Pihl ledelsesmæssigt. Som interim direktør har Jan-Gunnar Glave til opgave at tage sig af den daglige ledelse af virksomheden og at give stafetten videre til Jens Nyhus, når han er klar til at tiltræde, siger Birgit W. Nørgaard, formand for E. Pihl & Søn A.S.

Pihls strategi oven på to års underskud er at koncentrere sig om den danske og islandske kerneforretning og selektive kompetenceområder i udlandet.

- Pihls styrke har historisk set været virksomhedens dygtige projektledere og stærke tekniske indsigt, der er en nødvendighed for at gennemføre større, komplekse bygge- og anlægsprojekter. Det er dette fundament, som vi ønsker at styrke yderligere med ansættelsen af to meget erfarne direktører fra branchen, der kender til og har respekt for denne faglighed”, siger Birgit W. Nøgaard.

Om personerne:

Jan-Gunnar Glave: 63, har arbejdet for Skanska fra 1978 - 2011, de sidste 5 år som administrerende direktør for Skanska i Danmark og 4 år før det som administrerende direktør for Skanska i Polen. Jan-Gunnar har været ansvarlig for alle Skanskas anlægsprojekter på verdensplan og har gennemført større projekter i en række lande, som eksempelvis Peru, Saudi Arabien og Vestafrika. Hans meget lange erfaring omfatter også tre år som ansvarlig kontrakt manager for konstruktionen af Øresundsbroen.

 

Jens Nyhus: 47, har i de sidste 20 år haft en række ledelsesposter i MT Højgaard A/S, heraf de sidste 8 år som koncerndirektør.  Med baggrund som uddannet murer og teknikumingeniør startede han i 1992 i det daværende Højgaard & Schultz A/S som projektleder, hvor han indtil 1998 arbejdede på forskellige større bygge- og anlægsprojekter. I årene omkring fusionen med Monberg og Thorsen A/S var han afdelingschef i Nordjylland, indtil han i 2002 blev divisionsdirektør med ansvaret for projekterne i Sydjylland og på Fyn.

I 2003 blev han direktør med ansvaret for alle bygge- og anlægsopgaver i Jylland og Fyn og i 2005 medlem af direktionen i MT Højgaard A/S.  I 2006 blev ansvarsområdet udvidet til at gælde alle byggeopgaver i Danmark, og i 2009 kom Grønland, Færøerne og Norge til. I 2012 blev han ansvarlig for hele driften, indland, udland og offshore indtil han fratrådte i oktober 2012. 

 

Foto:

Jan-Gunnar Glave, tidligere administrerende direktør for Skanska i Danmark, tiltræder som interim administrerende direktør i Pihl  (Foto:Skanska)