Tegn på, at boligmarkedet lysner op

Det seneste år er priserne steget med 7,9 pct. for ejerlejlighederne, mens parcelhusene er steget med 1,5 pct

Foråret på boligmarkedet viser sig


•         Vi havde således pæne prisstigninger allerede i februar
•         På årsbasis går det også den rigtige vej for både ejerlejligheder og enfamiliehuse
•         Vi forventer, at boligpriserne vil være på den positive side, når året er omme

- Spritnye tal for Danmarks statistik viser her til morgen, at det endelig er blevet forår på boligmarkedet. I modsætning til alle andre steder, kom foråret først på boligmarkedet. Boligpriserne for februar viste, at fra januar til februar steg priserne på enfamiliehuse med 1,8 pct. og priserne på ejerlejligheder steg med 2,1 pct. Boligmarkedet befinder sig stadig i en stabiliseringsfase, og dagens tal er derfor en positiv nyhed. Udviklingen vidner også om, at ejerlejlighederne trækker det resterende boligmarked med op, siger chefanalytiker fra BRFkredit, Mikkel Høegh. 

- Betragter man dagens tal over en tremåneders periode, er ejerlejlighederne steget med 1,9 pct. i pris, mens parcelhusene er steget med 0,3 pct. Betragter man prisudviklingen over det seneste år, er priserne steget med 7,9 pct. for ejerlejlighederne, mens parcelhusene er steget med 1,5 pct. Det vidner trods alt om, at det stille og roligt går den rigtige vej, om end at det fortsat går derudaf i et lavt gear. Det er vores forventning, at boligmarkedet stille og roligt vil fortsætte stabiliseringen, og at vi vil ende med, at boligpriserne vil være på den positive side, når året er omme. Derfor er der heller ikke nogen grund til, at male fanden på væggen, hvis der i enkelte måneder skulle vise sig et lille fald, siger Mikkel Høegh og tilføjer:

- Den lave aktivitet bekræftes også af, at dagens statistik er baseret på 1.801 tinglyste salg af parcelhuse og 778 ejerlejligheder. Der er således fortsat langt op til aktiviteten de gode år. I februar 2013 var den gennemsnitlige købspris for et parcelhus 1.772.00 kr. og 1.746.00  kr. for en ejerlejlighed. De gennemsnitlige købesummer har ellers været stigende de sidste par måneder, hvorfor at meget tyder på, at de boliger, der er blevet handlet i februar generelt har været mindre.