Farum Bytorv fik nyt glastag

Renoveringen af Farum Bytorv omfattede 16 store rytterlys med i alt 2.700 glaspaneler i tolags solafskærmende lamineret sikkerhedsglas

Renoveringen af Farum Bytorv omfattede 16 store rytterlys med i alt 2.700 glaspaneler i tolags solafskærmende lamineret sikkerhedsglas
Indkøbscentret Farum Bytorv blev i slutningen af 1970 opført med et etlags glastag, hvilket var helt normalt på den tid. Kravene til indeklima og energihensyn medførte dog, at centrets ejer, Datea, valgte at udskifte det eksisterende glastag med et moderne energirigtigt tag.

- Man ønskede at bevare så meget som muligt af den eksisterende konstruktion og EK Entreprise, som stod for hovedentreprisen, valgte Vitral til ovenlysentreprisen, da Vitrals produkter kan skræddersyes til den slags løsninger. Stålkonstruktionerne blev forstærkede og Vitral designede derefter et glastag, som passede til, fortæller Søren Kuskner, salgschef hos Vitral A/S.

Taget består af 16 store rytterlys plus en stor og en lille pyramide. Det blev til i alt mere end 2.700 glaspaneler, hver med en bredde på 750 mm og en højde varierende mellem ca. 1,5 og 2 meter, et glasareal på mere end 3.300 kvm. Det nye glas er et tolags solafskærmende lamineret sikkerhedsglas.
- Der er mere end 500 af panelerne, som kan åbnes, – og i Vitrals ovenlys er en af de unikke fordele, at man i glastaget ikke kan se, hvilke paneler, der kan åbnes og hvilke der er faste, – altså ingen skæmmende dobbeltrammer, pointerer Søren Kuskner.

Foto: Farum Bytorv har netop fået moderniseret sit glastag – fra etlags glas til en løsning med solafskærmende tolags glas.