Nyt bæredygtigt glastagssystem

Med VITRALs nye certificerede og gennemtestede glastagssystem A98 er det muligt at få ovenlys i store formater i tagløsningen med en U-værdi på bare 0,79 W/m2

Den meget lave U-værdi gælder for et samlet panel, hvor selve ruden har en U-værdi på 0,5 W/m2. Ifølge VITRAL er der tale om lidt af en bæredygtig revolution og markedets laveste U-værdi. Navnet A98 refererer til panelets materiale, aluminium, og til vinduesprofilets højde på 98 mm. A98 er en videreudvikling af firmaets i forvejen meget miljøvenlige A74 serie.
A98 giver nu arkitekterne mulighed for at tegne glastagsrammer med et panelareal helt op til 3 m2, hvilket i kombination med systemets slanke sprosser og lave profiler giver mulighed for et usædvanligt stort lysindfald i byggeriet.

Skjulte opluk og åbningsmotorer

Oplukke-mekanismen i A98 er skjult i panelets karm, og som noget helt nyt er åbnings-motorerne også integrerede i panelerne. Begge dele er med til at højne det æstetiske udtryk, da alle paneler derfor ens ud både indefra og udefra, uanset om de er faste eller oplukkelige. Med A98 har man desuden mulighed for at få vindues-opluk for hvert 2. panel.
A98 er testet, produceret og samlet på VITRALs ISO-certificerede fabrik i Litauen og har opnået alle gængse certificeringer, ligesom systemet opfylder energikravene i BR2020. A98 er fremstillet med ‘dobbelte pakningsplaner’, hvilket medfører total vandtæthed selv under ekstreme vejrforhold.
De mange glasvarianter består af velisolerede tre-lags termoruder med multicoatinger og er fyldt med ædelgasser. A98, der er et designfleksibelt glastagssystem, leveres som skrålys, rytterlys og pyramider og med en lang række kombinationer af gavle, keler og grater, integrerede solceller og valgfrie RAL farver.

www.vitral.dk


Foto: Udviklingschef i Vitral Birgitte Hansen ses her med en demonstrationsmodel af det nye glastagssystem A98 med integrerede solceller.