TUN: Fejl at fjerne BoligJob-ordning

Ovenpå nøgletallene fra 1. kvartal konstaterer Trælasthandlerunionen(TUN), at det var en fejl at fjerne BoligJob-ordningen

Trælasthandlerunionen - TUN ser nærmere på nøgletallene fra 1. kvartal, der har været kendetegnet ved lav efterspørgsel og blandede nøgletal i byggeriet, men som skaber status quo hos trælasthandlere og byggemarkeder. Den lave efterspørgsel giver ifølge organisationen stof til eftertanke og langsigtede løsninger efterspørges.

Imens regeringen har ført en ekspansiv finanspolitik med fremrykkede investeringer, så holder de private på pengene i en tid der er præget af gennemtrængende usikkerhed på de europæiske markeder. Fremrykkede offentlige investeringer har holdt hånden under byggebranchen, hvilket også afspejles i optimisme i branchen. Boligjobordningen udfases og der er indgået en aftale i folketinget, om en energiaftale der skal sætte gang i efterspørgselen på byggematerialer, energirigtige produkter og løsninger.  Men dette er ifølge TUN kortsigtet.

- Jeg mener at denne aftale er et fint initiativ, især fordi at 40 procent af vores samlet energiforbrug går i bygninger og der er brug for langsigtede løsninger i forbindelse med at energieffektivisere.  Men, det var en fejl at fjerne BoligJobordningen, der kan være med til at stimulere effekten af Energiaftalen og nå de ambitiøse mål, regeringen har sat. BoligJobordningen viste sig at sætte gang i aktiviteten i branchen i dens korte levetid og hvis regeringen bibeholdte BoligJobordningen sammen med Energiaftalen, vil ikke kun incitamenterne til at energirenovere i bygninger stige, men der vil også være en reducering af sort arbejde. BoligJobordning vil ikke forværre den offentlige gæld, men have potentialet til at forbedre de offentlige finanser samt gøre os konkurrencedygtige i energirigtige løsninger, udtaler administrerende direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

 Ifølge TUN – Øjebliksbillede har Boligjobordningen været en succes og det har afspejlet sig en i det laveste konkursniveau de sidste 3 år og en kontinuerlig styrket beskæftigelse igennem hele 2011.