Fra industri til moderne bydel

Østre Havn i Ålborg skal omdannes til moderne bykvarter med boliger, erhverv og butikker

Illustration: Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S

Østre Havn i Ålborg husede tidligere en række korn- og foderstofvirksomheder. Efter at disse virksomheder er afviklet, er området solgt til entreprenørfirmet A. Enggaard A/S, som har en plan, der over de næste ti år skal omdanne det tidligere industriområde til et moderne bykvarter med boliger, erhverv og butikker.

På den grund, hvor DLG havde sit fabriksanlæg, er det planen, at der skal opføres et nyt lejlighedekompleks tegnet af Arkitektfirmaet C.F. Møller. Tanken er at bevare en del af siloanlægget - nemlig grundstrukturen samt den højeste af de oprindelige ni siloer - og at tilføje 12 nye etager med boliger, i alt ca. 70 lejligheder, oplyser arkitektfirmaet.

Det bliver lejligheder med store altaner og en enestående fjordudsigt. Fællesfaciliteterne bliver i en klasse for sig med en kæmpe tagterrasse, wellness- og værkstedsfaciliteter samt restaurant og café i gadeniveau. Der vil også være en række tryghedsskabende og komfortmæssige fordele som f.eks. bemandet reception og roomservice.

Arkitektfirmaet C.F. Møller skal i samme område stå for omdannelsen af Pakhus 4 til erhverv.

Målet med omdannelsen af Østre Havn er at skabe et blandet byområde, hvor bl.a. byliv, kulturarv og bæredygtighed er i fokus. Frem til 5. januar 2012 er der offentlig høring om det ny forslag til lokalplan for området.