Gratis BIM-software til alle i byggebranchen

Tekla lancerer et nyt, avanceret program til byggeinformationsmodelbaseret projektkommunikation og samarbejde - som kan downloades og deles gratis

Nu kan entreprenører, designere, arkitekter, MEP-leverandører og producenter kombinere deres modeller, kontrollere problemer og samarbejde ved hjælp af nyt, gratis BIM-software.

Tekla BIMsight er et nyt samarbejdsværktøj, som gør fagfolk i byggebranchen i stand til at tage del i byggeinformationsmodelleringsprocessen (BIM) ganske gratis. Dette softwareprogram gør det let at kombinere og forstå 3D-modeller, at forklare hensigten med designet, kontrollere problemer samt kommentere og markere ændringer. Tekla BIMsight er en centraliseret måde at vedligeholde og kommunikere delt byggeinformation på: Projektdeltagere kan se helheden og hver eneste detalje i en og samme 3D-model. Tekla BIMsight kan anvendes gennem hele byggeprocessen, fra designfasen til opførelse og byggepladsadministration.

- Teklas mission er, at drive udviklingen af digitale informationsmodeller for at øge vores kunders potentiale til at gøre sig store tanker og opnå store resultater i deres projekter og forretninger. Det kræver samarbejde og goodwill mellem byggefagene at forstå BIM som en centraliseret proces snarere end 'bare en model'. Dette er præcis, hvad vi ønsker at opnå med den nye Tekla BIMsight-software, og vores del af goodwillen er at distribuere det gratis her på valentinsdag, så hele branchen nemt kan tage den i brug, siger Teklas viceadministrerende direktør Risto Räty.