Succes med digital maskinstyring på byggepladsen

På kun fem år er fynske Unicontrol gået fra 0 til 106 mio. kr. i omsætning inden for digital maskinstyring

På kun fem år er fynske Unicontrol gået fra 0 til 106 mio. kr. i omsætning. På trods af høje renter og stigende materialepriser i byggebranchen, var 2023 virksomhedens bedste år med et 14 mio. kr. stort overskud efter skat, og selvom aktiviteten i branchen ventes at falde i år, ser Unicontrol igen ind i et år med stor vækst. 

Med en omsætning på 106 mio. kr. og et overskud på 14 mio. kr. efter skat har fynske Unicontrol haft et stort 2023 på trods af en udfordret byggebranche. Virksomheden har således øget sin toplinje med 50 pct. sammenlignet med året før og mere end tredoblet ift. 2021.

Unicontrols forretningsgrundlag er at øge produktiviteten og reducere omarbejde med entreprenørmateriel på byggepladsen med et moderne maskinstyringssystem, der omfavner de digitale arbejdsprocesser.

“Der er en stor efterspørgsel efter at skabe besparelser i byggebranchen, og det hjælper vi med ved at skabe bedre vilkår for maskinoperatøren med digitale redskaber, der kan optimere hans arbejdsopgaver. Vores vækst er et tegn på, at vi har skabt en intuitiv produktportefølje, der skaber værdi på byggepladsen ved at øge effektiviteten,” siger direktør for Unicontrol, Niels Bjerregaard.

Automatisering vinder frem

De høje renter og materialepriser pressede sidste år byggebranchen, men selvom der overordnet set forventes et fald i aktiviteten igen i år, vil den forblive på et højt niveau. 

Unicontrol ser derfor også  frem til endnu et år med stor travlhed og fortsat omsætningsvækst, forklarer direktør Niels Bjerregaard. 

“På trods af, at vi befinder os i et udfordrende økonomisk klima, oplever vi en stor efterspørgsel på automatiseringsprocesser, og det gør, at vi generelt ser frem mod et år med positiv vækst og nye, spændende projekter.” 

Stor succes i udlandet

I dag er Unicontrol til stede i 27 lande og har mere end 55 ansatte, heraf 50 på hovedkontoret i Odense. I alt kommer 80 pct. af virksomhedens omsætning fra udlandet.

Sidste år gik virksomheden ind i USA, og derfor handler det i år om at etablere sig yderligere i eksisterende markeder, men også om lanceringen af en række nye produkter. 

“Vi har brugt mange ressourcer på at skabe nye innovative produkter, fordi efterspørgslen efter automatiserede processer på byggepladser er så stort - særligt i udlandet. I år kommer vi derfor til at lancere en række produkter, der vil imødekomme en del af den efterspørgsel, så vi kan være med til at skabe en endnu mere effektiv byggeproces,” siger Niels Bjerregaard. 

Om maskinstyring

3D-maskinstyring kombinerer byggepladsen med en intuitiv digital løsning inde i førerhuset på din maskine, hvilket muliggør præcise opgaver for operatørerne, som derfor undgår omarbejde.

Med GNSS-antenner monteret på maskinen, og IMU-sensorer på hver bevægelig del, tilbyder maskinstyring en løsning til nøje at overvåge dine opgaver i henhold til dine specifikke omgivelser og opgave i realtid.

Vores system understøtter alle tiltrotatorer på markedet, og vi var de første til at lave et system kompatibelt med svingbom.

Med 3D-maskinstyring vil maskinen kunne operere med højere præcision ved at grave eller afrette i henhold til designfiler på tabletten inde i kabinen.

Kilde:Unicontrol