Erfaring med skolebyggeri

Hos entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S i Herning har man de seneste år høstet erfaring med skolebyggeri

Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP) har i de seneste år gennemført en del større og mindre skolebyggerier og dermed høstet solid erfaring omkring de specielle forhold for netop denne type byggerier.

- Skolebyggerier er et område vi vil satse på i fremtiden, da vi forventer fortsat afsat betydelige offentlige ressourcer til nybygninger, skolesammenlægninger, skoleudvidelser og –renoveringer, lyder det fra projektdirektør Niels Henrik Madsen fra JFP.
Væsentligst står færdiggørelsen af Tjørring Ny Skole og Institution ved Herning, som JFP i perioden primo 2011 til sommeren 2012 har overtaget og færdiggjort fra konkursboet efter Davidsen Partnere. Skolen er helt ny og rummer alt fra vuggestue over børnehave og fritidshjem til en fuld 2-sporet skole fra 0. – 6. klasse.

Skolen rummer i alt godt 800 børn i dagtimerne samt en junior ungdomsklub for 4. – 6. klasse. Skolen er i 4 plan og på i alt ca. 10.000 kvm, og har modtaget flere priser for sin fine kombination af spændende arkitektur, nytænkning i indretning og funktion, lavenergi og fornuftig anlægs- og driftsøkonomi. Selv om JFP overtog midt i byggeriet, lykkedes det at aflevere før tiden.

Sidste år var JFP endvidere entreprenør på en tilbygning til Slotsskolen i Horsens på ca. 1.500 kvm i to plan. JFP udførte byggeriet i totalentreprise på basis af et byggeprogram og et udvidet og gennemarbejdet dispositionsforslag, som muliggjorde en samlet effektiv byggetid fra kontraktunderskrivning til aflevering på ca. 6 måneder, vel at mærke inkl. projektering. Som rådgivere deltog HVAM arkitekt- og Ingeniørkontor og Bascon var ingeniør.

I øjeblikket udfører JFP en til- og ombygning af T. H. Langs HF & VUC i Silkeborg, også denne opgave udføres i totalentreprise med KPF Arkitekter som arkitekt og COWI som ingeniør.

www.jfp.dk