A. Enggaard rykker regionskontor til Odense

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard etablerer hovedkontor for virksomhedens afdeling i Syddanmark i Odense

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard etablerer hovedkontor for virksomhedens afdeling i Syddanmark i Odense, og indflytningen er lige nu i fuld gang. Flytningen er et udtryk for virksomhedens store og langsigtede engagement i Odense, der blandt andet tæller udviklingen af Odense indre havn, Viva-grunden og OUH’s nye voksenpsykiatri.

Odense og nærmere bestemt Rugårdsvej 7 bliver nu omdrejningspunktet for A. Enggaards syddanske afdeling, der i dag tæller 35 funktionærer og 50 håndværkere, der indtil nu har haft base i Fredericia. Indflytningen er i proces, og afdelingschef Palle Priska glæder sig over, at virksomheden, der indtil nu har haft et projektkontor i Odense, nu bliver en endnu mere integreret del af byen.

- Det er helt naturligt for os at styrke vores forankring i Odense, der er en fantastisk by og et sted, hvor vi har opbygget et stort engagement gennem de senere år. Vi glæder os til at hele vores Syddanmark-afdeling bliver en del af byens liv og ikke mindst til selv at bidrage endnu mere til byen – både via byudvikling og ved at etablere midlertidige bylivsaktiviteter i vores udviklingsområder sammen med lokale aktører. Fx kan områder blive stille til rådighed for events, koncerter, udstillinger og lignende, siger afdelingschef Palle Priska.

Siden A. Enggaard i 2018 købte en del af den gamle slagterigrund ved Rugårdsvej, som i dag, i samarbejde med pensionskassen PKA, udvikles til den nye bydel ”Slagteribyen” med 413 boliger og fællesfaciliteter, er virksomhedens aftryk på udviklingen af byen kun vokset.

Aktuelt er virksomheden også i fuld gang med opførelsen af 346 boliger med tilhørende fællesfaciliteter og udadvendte erhverv på Pakhuskajen samt den nye voksenpsykiatri til OUH med i alt 146 værelser, administration og fællesområder. Dertil kommer udvikling af Odense indre havn og ikke mindst udviklingen af den nye bydel på den gamle Viva-grund ved banegården, Byens Bro og Kongens Have.

- Med vores projekter har vi understreget, at vi er klar til at tage et langsigtet ansvar i Odense og derigennem bidrage til, at der kommer en helhedsorienteret udvikling af en række store og udviklingsmodne områder, hvis fremtid ellers har været uafklarede i en længere periode. Derfor mener vi også, at det er afgørende med et stærkt lokalt setup med både dygtige lokale medarbejdere og stærke lokale samarbejdspartnere, der kender og vil byen, og som skaber vækst i byen, siger Palle Priska.

Flytningen finder desuden sted samtidig med, at afdelingen med ansvar for aktiviteter i Syddanmark kan fejre fem års jubilæum. De fem år har blandt andet budt på opførelsen af Kontorhuset Videnshuset, det velkendte Alsik Hotel & Spa samt 28 eksklusive boliger i Kongebrohuset i Sønderborg og ikke mindst udviklingen af Sønder Voldgadekvarteret i Fredericia.

A. Enggaard er blandt landet største entreprenør- og byudviklingsvirksomheder og står desuden bag kendte byudviklingsprojekter som fx Ceres Byen og Sydhavnskvarteret i Aarhus, Østre Havn i Aalborg og udviklingen af det gamle Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund til den nye bydel Vridsløse.