Rambøll Danmark

:
oktober 2010

Rambølls hovedsæde på Hannemanns Allé løfter definitionen på et domicil op i en ny dimension. Den yderste facade er monteret, så den fremstår som en ubrudt flade af glas. Resultatet er fænomenalt.

Pihl & Søn A/S løftede en kolossal totalentreprise, hvis fuldstændiggørelse tog omkring fire år fra de første planer til nøglefærdigt hus i begyndelsen af august 2010.

Rambøll-domicilet set fra syd og med den mere traditionelle kassettebeklædte facade på bærende søjler og etagedæk.

Rambølldomicilets ankomstparti: Gennem det store hus opstår elektriske spændingsforskelle med materialevariationerne. Spændingen nulstilles med et jordingsanlæg fra Jysk Lynafleder A/S.

Facaderne mod syd og vest er solafskærmet med screens, der styres i en automatikløsning fra Faber Danmark A/S, Micro Master, en fleksibel enhed, der nemt kan tilpasses den enkelte installation.

Huset lever: Fra ankomstens reception får man et overvældende indtryk af bygningens dimensioner og af det pulserende liv, der foregår her. Inspirationen fra Barcelonas La Rambla er artikuleret. Akustiklofterne under atriets balkoner er beklædt med Rockfon Mono, og kompositbjælkerne er signeret CSK Stålindustri A/S.

Farvesætningen i Rambøll-domicilet er udført af Mtre ApS/Niels Erik Gjerdevik. Malerfirma Brdr. Jakobsen udførte den omfattende maleropgave.

Etableringen af de enkelte arbejdspladser betyder en klar logistik og fremføring af forsyninger som el og data. Rambølls ‘huselektriker’ gennem mange år, Sif Gruppen A/S, stod klar med hjælp til indflytningen. Danfloor har leveret den fladvævede Classic Contract af nylonfibre til kontorarealer, hvor ønsket har været en tør akustik samt høj gangkomfort. Akustiklofterne er fra Saint-Gobain Ecophon.

Prima Tag monterede 7.000 kvm kileskåret papbelægning på taget med en udfordrende montage rundt om ventilationsveje og øvrige installationer på taget. Prima Tag monterede også faldsikringen.

previous next

Rambole!

Dissing + Weitlings domicil for Rambøll er en ekspressiv arkitektur skabt over et episk tema. Inspireret af en spansk metropol står huset som en katedral for ingeniørkunsten.

Byggefakta

Rambøll Danmark A/S
Hannemanns Allé 53
2300 København S
Danmark

Bygherre:
SEB Pension A/S
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Hovedentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Andre aktører:
Schønherr A/S, Mtre ApS
Areal:
40000 kvm.
Byggesum: 
1.000 mio. kr.

Rambølls hovedsæde på Hannemanns Allé løfter definitionen på et domicil op i en ny dimension. Den yderste facade er monteret, så den fremstår som en ubrudt flade af glas. Resultatet er fænomenalt.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 4

Bolig

8Tallet

I Ørestads bjerge

Bolig

BauneBo

Facade til fart og slowmotion

Ungdomsbolig

Essex Park Musicon

Ungdom i Rampelyset

Ungdomsbolig

Himmelev

En helhed med mange enheder

Hospital

HjerteCenter Varde

Hjertet på rette sted

Kontorhus

Metropolen

Skriften på væggen

Kontorhus

Mikado House

I vores hus

Domicil

Origio

Det Hvide Hus

Domicil

SEB Danmark

Kurver i kobber

Skole

Tietgen Handelsgymnasium

Lad der blive lys

Hotel og konference

Tivoli Hotel

Klippeformationer ved Kalvebod Brygge

Skole

Ørstedskolen

Bæredygtig skole i klynge