Origio

:
november 2010

Det hvide hus fremstår endnu mere hvidt i dialogen med glasfacaderne. Origio, tidligere Medicult, har fået et prægtigt domicil i Stenløse.

Hovedankomsten til Origio sker via et stort vindfang, hvor også receptionen er placeret. Herfra kan der åbnes for sikkerhedsgodkendte gæster gennem en skydedør af glas fra Record BMT.

Elindco løftede en samlet apteringsentreprise, der bl.a. indeholdt egenproduktion af gipsvægge og systemlofter, højkantparketgulve og supplerende tømrer- og snedkerarbejde.

Deko loft + væg stod for den store leverance af fuldglasvægge med lyddæmpede døre. Teksterne spejler Origios kerneværdier – her håb (aspiration).

previous next

Det Hvide Hus

Renhed, sundhed og åbenhed er centrale værdier for Origio, hvis kerneforretning er at hjælpe mennesker til at få børn

Byggefakta

Origio
Knardrupvej 2
2760 Måløv
Danmark

Bygherre:
Origio A/S
Arkitekt:
NNE Pharmaplan A/S
Ingeniør:
NNE Pharmaplan A/S
Andre aktører:
Henrik Jørgensen Landskab A/S
Areal:
5900 kvm.
Byggesum: 
165 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2009 - september 2010

I trekanten, der på to sider indrammes af Måløv Byvej og Knardrupvej, stiger terrænet i det ellers flade Stenløse til et højt punkt. På bakkens top havde man i middelalderen nok bygget en kirke; det er betegnende, at det punkt i vor tid i stedet er blevet adresse for et funklende nyt hovedsæde til en driftig virksomhed. Det drejer sig om Origio.

Origio A/S hed tidligere Medicult og er specialist i ART, hvilket er en forkortelse for Assisted Reproductive Technologies. Varelageret består således af teknologisk udstyr og farmakologisk tilbehør, der kan hjælpe mennesker med at få børn. I en årrække har Origio boet i Jyllinge, men senere års ekspansion, inklusive opkøb af internationale produktfamilier som MidAtlantic Devices og Humagen Pipets, skabte pladskrav, der ikke kunne indfries inden for eksisterende rammer.

På en bakketop

I samarbejde med NNE Pharmaplan, rådgiver med speciale i netop farmakologiske servicebygninger, har Origio nu opført 5.900 kvm på bakketoppen i Stenløse. Huset er delt mellem administration og den produktion af bl.a. flydende medier til kunstig befrugtning, som skal finde sted her. Det betyder ultimativt høje krav til sterile miljøer; planlægningen og driften heraf stiller givne betingelser, som arkitekturen skal respektere. Løsningen her er disponeret i et produktionsafsnit i bunden af huset med fortsættelse til den første etage, hvor arealet er stramt budgetteret til ikke mindst kilometervis af pladsforslugne tekniske rørføringer til såvel væske som ventilation. Det siger noget om kravene, at anlægget skal have en kapacitet, der sikrer et totalt luftskifte 30 gange i timen i de rene rum. Hvad der er tilbage på den etage, bruges til medarbejderfaciliteter til omklædning og fysisk træning, fitness. En etage op fører til administrationsafsnit samt laboratorier, grupperet omkring en taghave med en lysgård, der sikrer gennemlyste, stimulerende rum overalt deroppe.

Fem storentrepriser

Den praktiske gennemførelse af projektet fra NNE Pharma­plan blev organiseret i fem storentrepriser: råhus, facader, teknik, lukning og aptering. Råhuset er udført med betonelementer med bærende facader og en afsluttende finish af en skinnende hvid Polaris marmor i plader med modulmål 60x120 cm, brudt i Grækenland.

Det er blevet et fænomenalt smukt hus, der ligger der som kronen på værket og beskuer Stenløses fladere sletter. I sigtet mod øst knejser en anden nabo, for her holder Novo Nordisk til med sine drabelige komplekser i nabobyen Måløv, unægtelig en muskuløs storebror. Enhver mistanke om bagtanker og en spirende Medicon Valley her på strøget afvises dog af Origio: - Naboskabet er et tilfælde, men det skader da ikke!

- Kvalitet, højeste kvalitet, det skal være overskriften på det projekt, lyder det fra en af hovedrolleindehaverne, apteringsentreprenøren Elindcos byggeleder, Per Bager. Han har svært ved at huske lignende sager med et så skarpt fokus på detaljering, renhed og optimerede løsninger i hver en krog. Bygherren ønskede sig et hus, der skulle sende et signal om troværdighed, transparens og professionel adfærd.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2010 nr. 4

Bolig

8Tallet

I Ørestads bjerge

Bolig

BauneBo

Facade til fart og slowmotion

Ungdomsbolig

Essex Park Musicon

Ungdom i Rampelyset

Ungdomsbolig

Himmelev

En helhed med mange enheder

Hospital

HjerteCenter Varde

Hjertet på rette sted

Kontorhus

Metropolen

Skriften på væggen

Kontorhus

Mikado House

I vores hus

Domicil

Origio

Det Hvide Hus

Domicil

SEB Danmark

Kurver i kobber

Skole

Tietgen Handelsgymnasium

Lad der blive lys

Hotel og konference

Tivoli Hotel

Klippeformationer ved Kalvebod Brygge

Skole

Ørstedskolen

Bæredygtig skole i klynge