Temaoversigt

I hvert nummer af Byggeplads.dk bringer vi et antal temaer, hvor vi sætter fokus på udvalgte fagområder i byggebranchen. Bliv fagligt informeret og inspireret om alt lige fra indretning over sportsbyggeri til beton

Temaer

Beton

Anvendelse i byggeriet. Fokus på nyheder og løsninger tag, facade, vægge, dæk, gulv, trapper, altaner, fundament og udendørs belægning.
Lige fra et varieret udbud af betontagsten til slebne betongulve.

Glasbyggeri og solafskærmning

Fokus på æstetik og funktion. Moderne kontor­byggerier er ofte præget af store glaspartier, og det kræver løsninger, der giver et behageligt indeklima. Løsningerne er talrige, f.eks. markisekonstruk­tioner, persienner/persienne­ruder, ud- og indvendige lamelskærme eller farvet glas.

Magasinet Gulv

Magasinet Gulv er Danmarks eneste specialmedie om gulve og udkommer som et eksklusivt tillæg til alle udgivelser af Byggeplads.dk
Magasinet Gulv udgives i samarbejde med Gulvbranchen, formidler de nyeste trends inden for gulvbelægning. Der sættes fokus på aktuelle nyheder inden for såvel halvhårde og hårde gulve samt tæpper og tilbehør – og der præsenteres løsninger og projekter, hvor der er fokus på samspillet mellem gulvbelægning og den øvrige indretnin..

Boligbyggeri og renovering

Arkitektonisk trend og anvendelse af løsninger i nyt boligbyggeri og renovering.

Stålkonstruktioner

Anvendelse af stål i byggeriet. Stålbjælker, stålspær og ståldragere indgår i byggeri og spiller en vigtig rolle omkring de bærende elementer. Men stål anvendes også i vid udstrækning til trapper, gangbroer, altaner, skillevægge og døre.

Tag og facade

Tagdækning, isolering, undertage, uudnyttede tagetager, altaner. Fokus på tagmaterialer og tagkonstruktion samt muligheden for at benytte taget til energiforsyning ved hjælp af solenergi. Facadeløsninger: lige fra rustikke og særligt behandlede betonfacader til granit, mursten, træ, kobber, aluminium og glas.

Træbyggeri

Den øgede fokus på klima og bæredygtighed har medført en øget interesse for anvendelsen træ i byggeriet. Træbyggeri kan spille en rolle i målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 og derfor er anvendelsen af træ blevet interessant. Temaet ser nærmere på muligheder for anvendelse af træ som materiale i byggerier.

Vinduer, døre og porte

Tendenser i design, materialer og konstruktion. Vinduer og døre – til at skabe det åbne og frie rum samtidig med, at det skal opfylde krav til godt indeklima og beskyttelse mod såvel kulde som varme.

Vægge og lofter

Rummets inddeling og overflader, æstetik og funktion. Lofter og vægge til inddeling og struktur i rummet og til funktionelt og æstetisk samspil med indretningen, ikke mindst det akustiske miljø. Farver og dekoration.

Messer

Vi bringer i løbet af åre omtaler af og reportager fra en lang række messer, bl.a.: Bau i München, Domotex i Hannover, Stockholm Furniture & Light Fair samt Batimat i Paris.