Nye pendler fra Glamox

Af Kim Sejr, journalist

Der var stor interesse for Glamox' nyeste skandinaviske designerarmaturer under Light + Building messen i Frankfurt 3.-8. marts. Glamox fremviste sine seneste tilføjelser til Luxo Nordic Collection og Motus-serien med LED-designerarmaturer.

De prisvindende pendel-lamper i Luxo Nordic Collection udvides med tre nye medlemmer. designet af Hans Bleken Rud, industriel designer hos Glamox, og Andreas Murray, industriel designer fra Permafrost, det prisvindende designstudie i Oslo.

"Alp, Lun og Frö er en naturlig fortsættelse af Luxo Nordic Collection familien med deres klare inspiration fra det nordiske landskab. Alp og Lun har udtryk, der nærmer sig grundlæggende former; trekanten og cirklen, mens Frö er skåret helt ned til kernen af Nordisk Samling og frembringer den avancerede og fleksible lette motor, der er specielt designet til formålet. Med disse rene og minimalistiske former var det vigtigt at forenkle affjedringen med kun et diskret tekstilkabel og en lille loftsboks," siger Hans Bleken Rud.

Luxo ALP henter inspiration fra de toppe, der findes i det nordiske landskab. Dens kantede linjer giver den selvtillid til at gøre et statement og kombinere elegant design med professionel kvalitet. Dens moderne æstetik og pulverlakerede stålskærm giver et moderne udseende, samtidig med at den tilføjer et strejf af raffinement. Luxo Alp fås i en række forskellige farver, oplyser Glamox