Le Klint fejrer arkitekt med ny lampe-model

I år ville den danske arkitekt Mogens Koch være blevet 125 år. Det fejrer Le Klint med lanceringen af en ny jubilæumsudgave af Model 105

I år ville den danske arkitekt Mogens Koch være blevet 125 år. Det fejrer Le Klint med lanceringen af en ny jubilæumsudgave af Model 105, som Mogens Koch tegnede i 1942, og som siden har været en del af sortimentet hos Le Klint. Den nye model har navnet Le Klint 105 Anniversary og har fået tilført et nyt ophæng og to nye store størrelser

Arkitekten Mogens Koch havde en stærk tilknytning til familien Klint, og allerede i 1942 tegnede han Model 105 til den danske kunsthåndværkerudstilling i Stockholm. Året efter blev virksomheden Le Klint etableret af den kreative iværksætter, Tage Klint, og Model 105 havde en fremtrædende plads, da Le Klint åbnede egen butik i København samme år. Faktisk var Mogens Koch med til at indrette butikken i tæt samarbejde med arkitekten Kaare Klint, der var Tages bror. Model 105 har været i Le Klints kollektion siden 1943 og bliver stadig i dag håndlavet i Odense, Danmark.

Model 105 har et roligt udtryk og er formmæssigt i familie med de traditionelle japanske papirlygter. Den lukkede form gør den velegnet til at hænge højt.

Le Klint 105 Anniversary fås i størrelserne: Small, Large, X-Large og XX-Large med et stålophæng i farven golden.

Arkitekt Mogens Koch var en af Kaare Klints første elever på Kunstakademiets Møbelskole, og senere også en af hans nærmeste medarbejdere. Som nyuddannet arkitekt i 1925-30 arbejdede Mogens Koch for Kaare Klint på projektet, der skulle omdanne det gamle Frederiks Hospital i Bredgade til Kunstindustrimuseet, som vi i dag kender som Designmuseum Danmark. Mogens Koch er nok mest kendt for sine reoler og foldemøbler, men han var også arkitekt på adskillige restaureringer af kirker, og han designede tekstiler og lamper, heriblandt Model 105 for Le Klint.