Pænt comeback for ISH-messen

153.734 besøgende fra 154 lande viser, at ISH-messen er tilbage på sporet efter fire års pause grundet coronaen

Coronaen har været en særdeles ødelæggende kraft for hele messeverdenen og mulighederne for at mødes fagligt ansigt til ansigt til store begivenheder som en messe. Men de store messer i Tyskland er begyndt at rejse sig igen - og det gælder også ISH-messen, den vigtigste internationale messe inden for vand, varme og sanitet.

Hele 2.025 udstillere fra 54 lande deltog i messen og som besøgende måtte man bare være imponeret over de imponerende stande, der var blevet stillet op for at præsentere udstillernes løsninger. Messe Frankfurt selv var ganske tilfreds med de fem messedage:

-ISH mere end opfyldte vores kunders forventninger og kom på det helt rigtige tidspunkt til at opfylde vore tids udfordringer såsom klimabeskyttelse og forsyningssikkerhed. Industrien fremlagde håndgribelige løsninger til de aktuelle politiske krav, løde det fra Wolfgang Marzin, formand for bestyrelsen for Messe Frankfurt:
Messen gav mulighed for fagligt indblik i en lang række områder - lige fra klimaanlæg, ventilation, bygningsautomation og varmepumper til energikilder og de mange løsninger inden for alt, hvad der har med badeværelser at gøre.

God udenlandsk deltagelse

Messeledelsen var også ganske godt tilfreds med, at 44 procent af de 154.000 besøgende var fra udlandet. Efter Tyskland var de største besøgslande Holland, Italien, Frankrig,Schweiz, Belgien, Kina, Storbritannien, Polen, Østrig og Tyrkiet. Messeldelsen pegger samtidig på, at tilfredsheden også var ganske høj blandt de besøgende selv. Ifølge en undersøgelse, foretaget af Messe Frankfurt anførte 94 af de besøgende, at de havde nået målet med at besøge messen og hele 96 procent var tilfredse med udstillingen. Messeledelsen kan tillige glæde sig over, at hele 52 procent af de besøgende gav udtryk for, at de ville besøge messen igen næste gang. Undersøgelsen var tillige suppleret med noget optimisme, da 52 procent af de besøgende forventede, at den økonomiske situation i branchen vil blive forbedret i den kommende tid - og det er altså på trods af en lidt urolig tid med inflation og renteuro.