Nyt testcenter til dansk ventilationsvirksomhed

Investeringen i det nye testcenter hos Aimaster kommer efter flere år med solid vækst hos virksomheden med en omsætning på et trecifret millionbeløb og 200 ansatte

Det var med både champagne og snorklip, da ventilationsvirksomheden Airmaster torsdag slog dørene op til et spritnyt og verdensledende testcenter. De nye faciliteter er del af en massiv investering, som skal være med til at cementere virksomhedens førende position i et voksende marked for energieffektive decentrale ventilationsløsninger. Der er nemlig akut brug for løsninger til at forbedre indeklimaet i bygninger i Europa og resten af verden.

Koncentrationsbesvær, hovedpine og træthed. De negative konsekvenser ved et dårligt indeklima er mange, men de kan heldigvis undgås med god ventilation. Det ved man hos danske Airmaster, der er en af Europas førende producenter af såkaldte decentrale ventilationsløsninger.

Derfor var de brede smil fundet frem, da Airmaster torsdag eftermiddag kunne indvie sit nye testcenter i Aars i Himmerland. Testcenteret bliver nemlig et vigtig kort på hånden, når virksomheden fremadrettet skal videreudvikle sine topmoderne og energirigtige ventilationssystemer, der sikrer sunde indeklimaer i bl.a.  skoler og institutioner over hele verden.

- Vi er enormt glade for og stolte over helt officielt at tage testcenteret i brug. Det har været under udvikling i mere end to år, og med de nye faciliteter rykker vi nu for alvor vores dokumentation, kvalitetssikring og produktudvikling op i absolut øverste liga. Der findes ganske enkelt ikke lignede faciliteter i markedet, så vi er selvsagt meget glade for at tage faciliteterne i brug, fortæller CCO hos Airmaster Lasse Mikkelsen.

Testcenter skal sikre andele i attraktivt marked

Investeringen i det nye testcenter kommer efter flere år med solid vækst hos virksomheden, der årligt omsætter for et trecifret millionbeløb og beskæftiger 200 medarbejdere.

Nu sætter Airmaster så yderligere skub på produktudviklingen – behovet for optimering af indeklima og energieffektivitet er nemlig stort.

- Vi befinder os i et yderst attraktivt marked med stor vækst, fordi flere og flere bliver bevidste om potentialet i udbedring af den eksisterende bygningsmasse og herunder indeklima. Det ses ved, at der investeres massivt i forbedring af indeklima i disse år. Blandt andet i Tyskland, hvor en del af vores omsætning ligger. Her afsatte den tidligere regering i 2020 op imod 7,5 milliarder kroner til forbedring af indeklima i landets offentlige institutioner, forklarer Lasse Mikkelsen, der uddyber:

- Derfor forventer vi også fortsat stor efterspørgsel på vores produkter. Og med det nye testcenter kan vi nu fastholde og udvikle vores teknologiske forspring, ligesom vi holder os på forkant med de voksende krav, der sættes til både indeklima og energieffektivitet. Desuden kan vi sende vores løsninger endnu hurtigere i markedet, fordi vi effektiviserer vores produktudvikling markant.

Udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut

Det 400 kvadratmeter store testcenter er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og består af særlige lyd- og lufttætte rum, som gør det nemmere at teste Airmasters ventilationsprodukter under forskellige betingelser.

På den måde kan Airmaster totaloptimere ventilationssystemerne, så de altid præsterer efter hensigten.

- Vi vil lave verdens bedste decentrale ventilationsløsninger, og derfor har det altid været naturligt for os at investere i viden og ressourcer. Testcenteret kommer til at spille en vigtig rolle, fordi vores specialister nu får optimale rammer til at teste vores produkter helt ned i detaljen til glæde for kunder og brugere, lyder det slutteligt fra Chief Technical Officer hos Airmaster, Jesper Hyldgaard Mogensen.

Foruden de nye testfaciliteter består det nye testcenter også af et værksted.