Dansk Boligbyg opfører 101 lejeboliger i den nye bydel, Høje Tåstrup C.

Dansk Boligbyg opfører 101 lejeboliger i den nye bydel, Høje Tåstrup C. Projektet udgør 9.047 kvadratmeter bolig og 947 kvadratmeter kælder

Dansk Boligbyg opfører 101 lejeboliger i den nye bydel, Høje Tåstrup C. Projektet udgør 9.047 kvadratmeter bolig og 947 kvadratmeter kælder, og i sidste uge var der rejsegilde.

Bygge- & udviklingschef hos bygherren Core Property, Per Yderholm sagde i den forbindelse om Dansk Boligbygs håndtering af det udfordrende projekt:

”Der har været udfordringer på flere fronter, som Dansk Boligbyg har klaret flot. Vi har haft en del problemer med jordforholdene. Desuden er det et byggeri med komplekse arkitektoniske løsninger, som uden tvivl ender med at blive det flotteste i området.” 

Boligbyggeri med lavt CO2-aftryk

De 101 lejeboliger bygges i høj kvalitet med eksempelvis rejste skifertage og fælles tagterrasser med orangeri. Der bruges gedigne, langtidsholdbare materialer, som medvirker til at holde byggeriets CO2-aftryk nede. Der er generelt fokus på bæredygtighed. Beplantningen har en høj biofaktor, så der tiltrækkes mange insekt- og fuglearter til området. Desuden opsamles regnvandet fra tagarealerne og ledes videre til såkaldte regnbede.

Regionsdirektør Arne Becker fra Dansk Boligbyg i Østdanmark lagde vægt på byggeriets høje niveau og det gode samarbejde:

”Vi er stolte over at være med i et ambitiøst og fremsynet projekt som dette. Vores underentreprenører og vores team på pladsen har gjort en stor indsats, og der har været et fantastisk samarbejde med bygherre, Høje Tåstrup Kommune og rådgiverne.”

Per Yderholm fra Core Property tilføjer om samarbejdet:

”Vi har haft et godt samarbejde med Dansk Boligbyg i mange år. Lige nu er de totalentreprenør på tre af vores byggerier på Sjælland. De har altid godt styr på byggepladsen. Det sætter vi pris på.”

Dansk Boligbyg skal efter planen aflevere de 101 lejligheder medio 2023.