Grønne talenter får et skub fremad

Boligfonden Kuben er sponsor af Markedspladsen på Building Green - en god investering i fremtidens bæredygtige byggeri, lyder det fra fonden

Boligfonden Kuben er stolt sponsor af Markedspladsen på Building Green. På Markedspladsen får ildsjæle, iværksættere og start ups indenfor bæredygtigt byggeri en mulighed for at vise deres innovative idéer frem for resten af branchen uden at betale for en stand. Det er en god investering i fremtidens bæredygtige byggeri, lyder det fra fonden i en meddelelse.

Boligfonden Kuben arbejder for at fremme godt håndværk og nytænkning indenfor byggeriet. Fonden bakker op om projekter, der skaber bæredygtige løsninger i både økonomisk, miljømæssig og social forstand. Da Building Green henvendte sig i efteråret 2017 for at få støtte til et projekt, der gav unge talenter mulighed for at udstille gratis, var fonden derfor med på idéen.

- Det kan være svært at videreudvikle sin idé og få skabt en forretning, hvis du ikke har det rigtige netværk. På Markedspladsen får de grønne start ups stillet en lille stand til rådighed og har så mulighed for at udbrede deres bæredygtige idé til resten af branchen. Det er et rigtig godt initiativ, lyder det fra Boligfonden Kubens bestyrelsesformand Karen Mosbech.

Det kræver knofedt at få succes

Derfor har Boligfonden Kuben valgt at forsætte støtten, så Markedspladsen også kommer med Building Green til Aarhus, når den bæredygtige bygge event lander i midten af april. Her vil deltagerne blandt andet kunne møde start up virksomheden Iluft, der fører frisk luft direkte til brugerens arbejdsstation gennem et lille justerbart bordarmatur koblet til et ventilationsanlæg. En anden virksomhed er Burntwood, der har udviklet et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ, mens virksomheden Shelterbricks vil bygge miljørigtige billige boliger ud af husholdningsaffald.

- Vi glæder os til at se, hvad iværksætterne får ud af deres deltagelse på Building Green. Det kræver masser af knofedt at netværke og skabe de rigtige kontakter, der bærer din virksomhed fremad. Jeg håber, at de unge har mod på at lægge den indsats, der skal til, lyder det fra Karen Mosbech.

Støtte til unge talenter gennem Spirekassen

Markedspladsen er ikke den eneste måde, hvorpå unge iværksættere fra byggebranchen kan få støtte fra Boligfonden Kuben. Hvert år uddeler fonden Spirekasse legatet på 25.000 kr. til talenter indenfor byggeriet, som har en god idé, de gerne vil videreudvikle. I uddelingen af legaterne lægger Boligfonden Kuben vægt på nytænkning og lysten til at eksperimentere – hvad enten du er håndværkerlærling, design- og arkitektstuderende, læser til konstruktør, ingeniør eller noget helt andet. Og så må din idé gerne være med til at fremme produktivitet, effektivitet og kvalitet i byggeriet i Danmark.

- Vi har netop uddelt dette års legater og åbner først op for næste ansøgningsrunde til efteråret. Men går du allerede nu og barsler med en idé, så kunne det være en idé at bruge tiden til at arbejde videre med den og forfine løsningerne. Så er chancen for at få et legat større, slutter Karen Mosbech.