Certificerings-værktøjer får støtte

Den danske non-profit organisation Green Building Council Denmark har modtaget et bidrag på 2,6 mio. kr. fra Realdania til at udvikle nye certificeringsværktøjer

Den danske non-profit organisation Green Building Council Denmark har netop modtaget et bidrag på 2,6 millioner kroner fra Realdania til at udvikle nye certificeringsværktøjer. De skal bruges til at udbrede og professionalisere arbejdet med bæredygtigt byggeri.

Et bidrag på 2,6 mio.kr fra Realdania gør det nu muligt for Green Building Council at udvikle værktøjer til at bæredygtighedscertificere boliger, bydele og eksisterende kontorbyggeri. Bydelscertificeringen ventes sammen med systemet for de øvrige bygningstyper at være klar til brug i ejendoms- og byggebranchen ved udgangen af 2014.

- Vi er dybt taknemmelige for det økonomiske bidrag vi har modtaget fra Realdania. Det er en uvurderlig hjælp for en ny medlemsorganisation som vores, der er afhængig af frivillige ildsjæle og med begrænsede økonomiske ressourcer. Vi håber, at vores aktiviteter medvirker til at udvikle det danske samfund i en bæredygtig retning”, siger sekretariatschef Mette Qvist, Green Building Council.

Som en del af projektet skal der også udvikles nye værktøjer til totaløkonomiske beregninger og til livscyklus beregninger af bygningens miljøpåvirkning.

Videreudvikling drevet frem af frivillige

Green Building Council som har det primære formål at udbrede bæredygtigt byggeri i Danmark, blev etableret i 2010 og har i dag 190 medlemmer. Foreningen har siden opstarten, i samarbejde med mange frivillige eksperter fra såvel private virksomheder som styrelser og uddannelsesinstitutioner tilpasset kriterierne fra den tyske bæredygtighedscertificering DGNB til danske kriterier.

Vi er imponerede over den store opbakning fra byggeriets parter, der er gået stærkt ind i arbejdet med at udvikle disse værktøjer. Dette er et vigtigt skridt i retning af at få skabt større bæredygtighed i byggesektoren, siger programchef Lennie Clausen, Realdania.

Afhængig af interessen, så forventer Green Building Council, inden for de næste to år også at kunne udvikle certificerings systemer til andre typer byggerier såsom skoler, institutioner, hoteller og detailhandel.