Nyt vinduessystem med høj isoleringsevne

Ved årsskiftet 2017-2018 skiftede Fjelsø Alu Facader A/S til det nye system Hueck Lambda WS/DS 075

– Det har vi gjort, da det nye system er opgraderet i forhold til det tidligere Hueck Lambda 77. Ved udviklingen er der vurderet på mange faktorer, et bredt profiludvalg, bedre U-værdi med forskellige isolatorløsninger, et stort beslagssortiment samt sidst men ikke mindst større produktionsvenlighed. En faktor som Fjelsø Alu Facaders produktionsfolk allerede har stiftet bekendtskab med og glæder sig over, fortæller Glenn Andersen, salgschef hos Fjelsø Alu Facader A/S.

– Det nye vindues- og dørsystem er kendetegnet ved sin høje isoleringsevne med U-værdier for profilerne af 0,86 W/m²K (Uf) og ved symmetriske kammergeometrier i en byggedybde af 75 mm, hvilket er til fordel for en tidssparende fremstilling på værkstedet, fremhæver Glenn Andersen.

Produktlinjen tilbyder adskillige profilløsninger, såsom skjulte vinduer (WS 075 IS), udadgående vinduer (WS 075 OU) og vinduer i facadeoptikken (WS 075 FC).

– Disse systemer bygger på en fælles platform for tilbehør og beslag, hvor den nye beslagsgeneration GEN4.0 satser fokus på gode mekaniske og brugervenlige egenskaber. GEN4.0 klarer store vinduesdimensioner til en højde op til 2.850 mm, og står som skjult og synlig version til rådighed, forklarer Glenn Andersen

Alternativ til standard-facader

WS 075 er kompatible til Hueck`s facadesystemet Trigon 50 og samtidig er systemet klassificeret efter nutidige krav om luft- og vandtæthed, indbrudsikring op til RC 3, godkendte løsninger til røgopluk mv.

– Systemet er et spændende alternativ til standardfacader, hvor glasset normalt skiftes udefra. I dette system monteres glasset indvendigt fra, hvilket især i etagebyggeri, vil være en driftsmæssig fordel. Herudover er der udviklet et lavt dørtrin til dreje/kip døre som kan være interessant i boligbyggeri, siger Glenn Andersen og tilføjer:

– Systemet er lanceret som et komplet system, men det vil være spændende at følge Huecks tiltag i takt med nye og gode ideer i fremtiden.

Fakta:

Hueck er et traditionsrigt familiefirma i Lüdenscheid, Tyskland med mere end 200 års erfaring i udvikling og fremstilling af metal- og aluminiumsystemer.

Virksomheden har 600 medarbejdere og en produktion på årligt 30.000 enheder og råder over et sortiment på 1.350 profilartikler.

Foto: Det nye vindues- og dørsystem er kendetegnet ved sin høje isoleringsevne med U-værdier for profilerne af 0,86 W/m²K (Uf).