Lav U-værdi uden kondens

Pilkington Anti-condensation Glass som beholder lav U-værdi, men indeholder samtidig også et jernfattigt glas, som giver en meget høj lystransmission

Flere mennesker vælger et vinduesglas med høj ydeevne og lav U-værdi for at reducere miljøpåvirkningen og forbedre indeklimaet. Vinduer med lave U-værdier kan på kølige nætter give kondens på ydersiden af ruden så gennemsynet forringes. Nu introduceres løsningen: Pilkington Anti-condensation Glass som samtidig beholder sin lave U-værdi, som desuden også et jernfattigt glas, som giver en meget høj lystransmission.

Kondens og frost på ydersiden af vinduer er et naturligt fænomen, som opstår når ydersiden af glasset bliver koldere end den omgivende luft. Da glas med lave U-værdier afgiver meget lidt varme, vil dette ske i disse vinduer. Den vigtigste fordel ved Pilkington Anti-condensation Glass er, at man ikke behøver at gå på kompromis med U-værdien for at undgå kondens.

- Det nye glas supplerer Pilkington’s eksisterende sortiment og har mange fordele. Glasset har et neutralt udseende, høj lystransmission (69% i 2-lags termorude) og overfladen er lettere at vedligeholde og rengøre end traditionelt belagt glas. Det nye glas kan også hærdes, lamineres og bøjes og dermed bruges som sikkerhedsglas, siger Anett Karlsson, teknisk konsulent i Pilkington.

Det nye glas fra Pilkington har en gennemsigtig tynd pyrolytisk belægning på den ydre glasoverflade, hvilket giver det en højere temperatur, og dermed minimere forekomsten af udvendig kondens. Jo flere belægninger på et glas jo mørkere bliver ofte glas. Derfor tilbyder Pilkington også Pilkington Anti-condensation Glass kombineret med Pilkington Optiwhite™, et jernfattigt glas med høj lystransmission.