ISH: badeværelset en fontæne af sundhed

ISH-messen i Frankfurt den 14.-18. marts 2017 inspirerer til valg og prioritering, når det gælder indretning af baderum

Temaredaktør: Kim Sejr, journalist

Tyskerne er optaget af sundhed – for hele 84 pct. af dem tæller sundhed som det allermest afgørende, der bidrager til livskvalitet – i hvert fald ifølge en meningsmåling fra instituttet Bertelsmann Foundation.

Det betyder også, at der bliver tænkt meget over, hvordan man indretter sit badeværelse, og hvordan man opnår den optimale komfort og wellness. Det gælder også begrebet hydroterapi, der siden oldtiden er blevet anvendt til behandling af smerte, betændelse og til at forbedre blodcirkulationen. Samtidig har det også en positiv effekt på en af vores mest presserende livsstilssygdomme, nemlig stress, som mange undervurderer farligheden af.

Ifølge en meningsmåling i 2013, foretaget af det store tyske sygeforsikringsselskab Techniker Krankenkasse, mente seks ud af ti adspurgte, at de var permanent anspændte. Og det er ifølge selskabet alvorligt for sundheden, fordi stress og anspændthed ofte resulterer i overdreven produktion af adrenalin, et øget niveau af blodsukker og kolesterol samt højt blodtryk. Pointen er her, at varme bade kan have en terapeutisk effekt.

Mere end standardløsninger

Vil man have inspiration til, hvad badeverdenen kan byde på, så er der ingen vej uden om ISH-messen i Frankfurt den 14.-18. marts 2017. ISH er en af verdens førende messer inden for baderum, byggeservices, energi, airconditionteknologi og vedvarende energi, samt verdens største udstilling inden for kombinationen vand og energi, og giver anvisninger på, hvordan vi skal vælge og prioritere, når det gælder indretning af baderum.

– Alle, der planlægger at renovere eller indrette nyt badeværelse bør derfor tænke på, at et badeværelse i snit holder længere end 20 år. Man skal derfor ikke blot tænke på nuværende behov, men også overveje, hvordan badeværelset kan gøre fyldest, når man bliver ældre eller gammel. Elementer som skridsikre gulve, walk-in-bruserum, ergonomiske skuffer og skabe, højder på vaske og borde og mulighed for at sidde ned under bruseren er blot nogle af de elementer, der bør tænkes ind i den store sammenhæng, forlyder det fra eksperterne bag messen, der anbefaler, at man som bygherre trækker på ekspertise og rådgivning, inden man går i gang med byggeprojektet.

– En standardløsning vil stort set aldrig kunne imødekomme individuelle behov. Man bør tænke alle generationers behov ind i billedet – på den måde kommer investeringen også lettere ind ved et eventuelt boligsalg, hvor køber måske står et helt andet sted i livet, lyder det fra arrangørerne.

Det ideelle badeværelse

Dr. Klaus-Michael Braumann står bag adskillige publikationer vedrørende forebyggende sundhedspleje. På spørgsmålet om, hvad han selv forestiller sig som det ideelle badeværelse, siger han:

– Som en passioneret fortaler for motion ved jeg, at det er vigtigt, at man hurtigt kommer sig efter at have trænet hårdt. Derfor ville jeg ønske, at flere fik installeret et fitness-wellness-badeværelse, måske i det, der engang har været børneværelse, og måske med et cykelergometer ved siden af badekarret. Energisk motion efterfulgt af velfortjent afslapning er den bedste måde, hvorpå man kan bevare sundhed og livskvalitet, siger Klaus-Michael Braumann.

– Vi er jo et land, der vægter sundhed højt, så derfor forventer vi også en øget dansk interesse for at besøge messen, siger Rikke Lacoppidan fra Dimex ApS, der repræsenterer ISH-messen på det danske marked. Der forventes 14 udstillere til ISH-messen.

Foto: ISH-messen den 14.-18. marts er det internationale mødested for løsninger inden for baderum.

www.dimex.dk

www.https://ish.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/willkommen.html