Danske nyheder på ISH

Over 200.000 besøgende fandt frem verdens største VVS-messe ISH 14.-18. marts. Tæt på 2.500 udstillere heraf de 1.593 udenlandske fra 61 lande præsenterede masser af nyheder

Over 200.000 besøgende fandt frem verdens største VVS-messe ISH 14.-18. marts. Tæt på 2.500 udstillere heraf de 1.593 udenlandske fra 61 lande (red. 30 danske), præsenterede her masser af news. Nyhedsbrevet Byggeeksport kiggede igen forbi og konstaterede at de danske virksomheder både med hensyn til news og standenes størrelse matcher også de største udenlandske.

Således Grundfos der fyldte næsten en hel hal, mens Rockwools var nøjes med lidt mindre. Danfoss med to stande, den ene med segmentet ”Heating” og den anden med ”Drives” (frekvensomformere). I sanitetsbranchen egen store hal, hvor design, kvalitet og kreativitet er eyecather matchede Pressalit matchede designmæssigt sanitetsbranchens største som Villeroy & Boch og Hans Grohe.

Men også de mindre danske producenter som f.eks. varmepumpe–og ventilationsproducenter som Nilan og Exodraft gjorde sig stærkt bemærket med nyheder. Nilan med store ventilationsvarmepumpeanlæg til hospitaler, hvor inde-udeluftstrømme holdes helt adskilte. De første anlæg af i alt 56 er leveret til AarhusUniversitetshospital. Exodraft med et varmegenvindingsanlæg til store skorstene.

Den danske producent af afløb i rustfrit stål Blücher er US-ejet af Watts Water Technologies, der deltog med en stor stand på ISH. Blücher deltog som en integreret del af Watts men med egen stand. Udover præsentation af deres store afløbsprogram præsenterede Blücher også deres nyudviklet protype mobil minirenseanlæg til store afløb i fødevareindustrien. Så ny at den endnu ikke havde fået noget navn.

Blüchers eksportchef for bl.a. Østeuropa og Afrika Torben Grønborg, fortalte til Byggeeksport om det mobile renseanlæg, at den supplerer og understøtter deres salg af sidste års introduceret gulvafløb Hygienic Pro til netop fødevareindustrien. En hurtigt og let højtryksrenser til store afløb, der også sparer tid i forhold til brugen af almindelige højtryksrensere. Samtidigt reduceres bakteriespredningen ved at minimere arealet til blot gulvafløbet. Ved almindelig højtryksrensning kommer der en masse vanddamp ud i lokalet, som det tager tid førend det lægger sig.