Nyt Osram-selskab bliver dansk-ledet

Osram, en af verdens førende producenter af belysning, besluttede i 2015, at virksomheden skal deles op i to selskaber med virkning fra 1. juli 2016. Osram Lamps divisionen bliver derfor til LEDVANCE

Osram, en af verdens førende producenter af belysning, besluttede i 2015, at virksomheden skal deles op i to selskaber med virkning fra 1. juli 2016. Osram Lamps divisionen bliver derfor til LEDVANCE – en virksomhed med mere end 10.000 medarbejdere, der skal ledes af danske Jes Munk Hansen som CEO.

Det nye navn, der er en kombination af ’LED’ og ’advance’, signalerer den generelle trend mod LED i markedet for lys samt de muligheder, der opstår som følge af spaltningen – muligheder, som LEDVANCE vil udnytte aktivt. Produktsortimentet i LEDVANCE omfatter traditionel belysning, moderne LED-lyskilder og standardiserede ”over-the-counter” (OTC) armaturer samt trådløse og intelligente belysningsløsninger til både fagfolk og forbrugere.

Stærkt ledelsesteam

Ledelsesteamet i LEDVANCE kommer til at have danske Jes Munk Hansen (47) som CEO. Han har allerede haft ansvaret for Osram Lamps det sidste års tid, og forinden var han ansvarlig for Osrams amerikanske forretning. Oliver Neubrand (45) bliver ansvarlig for økonomi, Erol Kirilmaz (43) for salg og marketing, Peter Mannhart (56) for drift og produktion, mens Bettina Kahr-Gerleng (45) bliver ansvarlig for HR.

-Sammen med det internationalt erfarne og topmotiverede ledelsesteam ser jeg frem til at lede Osrams mere end 10.000 engagerede medarbejdere frem mod nye succesfulde mål. LEDVANCE er en ny æra, og jeg ser et stort vækstpotentiale for virksomheden – især inden for standardiserede OTC-amarturer, påpeger Jes Munk Hansen.

Det nye LEDVANCE

LEDVANCE har allerede en stærk markedsposition i dag. Virksomheden har endvidere et stærkt internationalt salgsteam samt omfattende ekspertise inden for belysningsindustrien og volumenforretningen. På produktniveau vil OSRAM-brandet og SYLVANIA-brandet fortsat blive anvendt i hhv. Europa og USA i fremtiden. Som uafhængig virksomhed med slankere struktur og større grad af frihed vil LEDVANCE kunne reagere betydeligt hurtigere på ændringer i markedsforholdene og individuelle kundebehov. Ifølge Jes Munk Hansen er målet er at skabe en konsekvent kundeorienteret organisation. LEDVANCE udskilles formelt og juridisk den 1. juli 2016.

Om LEDVANCE

LEDVANCE bliver en af verdens førende inden for innovative belysningsprodukter og tilsluttede belysningsløsninger (Smart Home). LEDVANCE udskilles fra OSRAMs klassiske belysningsvirksomhed, der kombinerer traditionel belysning med moderne og innovativ lysteknologi. Selskabet LEDVANCE bliver sin egen separate