Stor interesse for KNX blandt rådgivere

Mere end 80 rådgivende ingeniører var mødt frem i Operaen, da Schneider Electric havde inviteret til seminar om KNX

Der var muligheder, udfordringer, løsninger og energibesparelser på dagsordenen i Københavns smukke operahus på Holmen, da Schneider Electric inviterede rådgivende ingeniører til eftermiddagsseminar om KNX den 26. november. Noget tyder på, at danske rådgivere for alvor er klar til at tænke den åbne KNX-standard for styring af bygninger ind i kommende projekter. Med 80 deltagere i seminaret, der blev rundet af med en rundvisning i Operaen, er produktchef og KNX-ansvarlig Lillian Andersen fra Schneider Electric mere end tilfreds:

- Det er langt flere deltagere end vi havde håbet på i første omgang, og det er vi selvfølgelig meget glade for. KNX skal tænkes ind i projekterne fra begyndelsen, uanset om der er tale om nybyggeri eller renoveringer, så rådgiverne er selvfølgelig meget vigtige for os i arbejdet med at udbrede KNX.

Deltagerne på seminaret hørte om både netværksopbygning, konkrete løsninger og nye KNX-produkter- blandt andet den nye, gratis app til IOS og Android, InsideControl.

Desuden fortalte Lillian Andersen og applikationsingeniør Tommi Jensen om Schneider Electrics gratis KNX-værktøjer til fagfolk, fx til beregning og projektering af KNX-installationer.

Dansk KNX-koncept

Og netop værktøjer til at gøre det nemt at arbejde med KNX, uanset om man er rådgiver eller elektriker, er et område, Schneider Electric fokuserer meget på.

- Vores mål er at gøre KNX så let tilgængeligt som muligt for alle, der arbejder med bygningsautomatik. Derfor har vi opbygget et komplet, dansk KNX-koncept, siger Lillian Andersen.

Schneider Electric udvikler og producerer KNX-komponenter i dansk design (LK FUGA og LK OPUS) med tilhørende dansk produktdatabase og har desuden oversat KNX-softwaren ETS4 til dansk.

Dertil kommer Schneider Electrics store KNX-portal på www.knx-portal.dk, hvor al KNX-viden er samlet på ét sted. På portalen kan man også finde knapt 50 komplette KNX-løsninger med komplet beskrivelse af funktionalitet, tegninger til installationen, fuld dokumentation og projektfil, hvor programmeringsarbejdet er gjort på forhånd.