Entreprenørkonkurs rammer vejarbejde

Roskilde Banks krak i august 2008 spøger stadig, og senest er et af de førende danske bygge- og anlægsfirmaer gået konkurs, entreprenørfirmaet Brødrene A. & B. Andersen A/S

Entreprenørfirmaet Brødrene A. & B. Andersen A/S gik konkurs i sidste uge, og det har blandt andet medført, at vejbyggeriet af den nye motortrafikvej mellem Bredsten og Vandel er sat midlertidigt i stå, oplyser Vejdirektoratet. Brødrene A. & B. Andersen A/S havde overtaget jordarbejdet på motorvejsbyggeriet fra entreprenøren Davidsen Partnere A/S, der gik konkurs i december 2010.

Allerede i september var jordarbejdet på vejprojektet sat i stå i nogle uger, da Brødrene A. & B. Andersen A/S var i økonomiske vanskeligheder. Det lykkedes dog entreprenøren at skaffe de nødvendige økonomiske midler, så de kunne fortsætte entreprisen.

Blandt de mange kreditorer er blandt andet Greve Kommune, der står til at miste et tocifret millionbeløb, idet kommunen har forudbetalt 20 mio. kr. til Brødrene A. & B. Andersen for byggeriet af Karlslunde Plejecenter, oplyser Lokalavisen Sydkysten.