Myhlenberg-virksomheder konkurs

To Myhlenberg byggefirmaer er under konkurs - der arbejdes på at skabe en mindre entreprenørforretning i et nyt selskab, Myhlenberg Byg ApS

To Myhlenberg byggefirmaer er under konkurs og 94 medarbejdere mister arbejdet. Der arbejdes på at skabe en mindre entreprenørforretning i et nyt selskab, Myhlenberg Byg ApS.

  - Det er en meget, meget trist dag for vores medarbejdere, kunder og samarbejds-partnere, og vi har virkelig kæmpet for, at det skulle lykkedes at komme videre med vores totalentrepriseforretning gennem en rekonstruktion, men vi må desværre erkende, at det ikke lykkedes at få enderne til at nå sammen, siger bestyrelsesformand og stifteren Søren Vangsted samt direktørerne Jørn Theilgaard og Henrik Vangsted.

Det er Myhlenberg Totalentreprise A/S og Myhlenberg Byggefirma A/S, der blev erklæret konkurs fredag. Hermed er hele driften ramt i byggefirmaerne, som bl.a. har totalentreprisen på et større byggeri på Strandlodsvej 59 på Amager.

Formelt er firmaet Søren Vangsted Vest A/S under rekonstruktion. Der er ingen ansatte. Ansatte i Myhlenberg Gruppen A/S forventes ligeledes opsagt. Der er nu stiftet et nyt selskab, Myhlenberg Byg Aps, som vil blive en mindre entreprenørforretning. Hermed er Myhlenberg tilbage ved udgangspunktet i 1969, da virksomheden blev stiftet.

Søren Vangsted, Jørn Theilgaard og Henrik Vangsted forklarer om baggrunden for konkursen:

- Vi har været på markedet for totalentrepriser, som under krisen har oplevet et meget stort konkurrence- og dermed prispres. Det er et marked, hvor de tekniske krav er høje, og specifikationerne er avancerede. Tiden til at projektere og bygge er meget kort, og projekteringen foregår samtidig med, at der bygges. Det giver løbende ændringer i projekter og specifikationer, men byggeriet bliver indgået til fast pris og afleveringstid.

Konkursen blev udløst af kombinationen af et marked, hvor priserne er presset i bund og tab på to store entrepriser, som udviklede sig mere negativt end forventet. Oveni har virksomheden mistet penge på en ejendomsudvikler, der er gået konkurs.

Hvad gør man, når man oplever en konkurs i byggeriet?

Byggekurser.dk holder 30. oktober et kursus i Aarhus om at håndtere konkurser i byggebranchen. Læs mere og foretag tilmelding her:

http://www.byggekurser.dk/kurser/handtering-af-konkurser-i-byggeriet/