Lærlinge er investering i fremtiden

Entreprenørfirma i Holstebro satser hårdt på uddannelse af lærlinge - det er fremtid og udvikling

Mange virksomheder skærer ned på antallet af elever, når økonomien presses. Entreprenørfirmaet Jens Jensen A/S i Holstebro går den modsatte vej. Under og efter finanskrisen har virksomheden kraftigt øget sit lærlingehold til i dag ti unge med nummer 11 på vej ind. De uddanner sig som tømrere, murere og struktører.

Murermester og medejer Jørn Vejgaard siger, at firmaet er afhængig af at uddanne medarbejdere, og de løser mange forskellige opgaver, også komplicerede.

- Jeg har svært ved at se, hvordan vi skulle undvære lærlinge, konkluderer Jørn Vejgaard, der selv begyndte i firmaet som murerlærling for 41 år siden.

Sidste år var overskuddet i Jens Jensen A/S på lidt over en million. Den gunstige økonomi tilskriver Jørn Vejgaard blandt andet, at virksomheden i så høj grad har indarbejdet uddannelse i driften.

Tømrermester og medejer Marius Sloth mener, det er utænkeligt, at han nogen sinde kommer til at drive et firma uden lærlinge.

- Uddannelse er fremtid og udvikling, siger Marius Sloth.

Jens Jensen A/S, der er Vestjyllands ældste murer- og entreprenørfirma, grundlagt for 124 år siden, beskæftiger i alt cirka 65 personer.