Elsparepære fra Philips kåret i konkurrence

Philips Lighting er kåret som vinder af nordamerikansk konkurrence om bedste energibesparende alternativ til 60W-pæren

Det amerikanske energiministerium har kåret Philips Lighting i Nordamerika som vinder af the Bright Tomorrow Lighting Prize (L Prize) konkurrence i kategorien for 60W-pærens alternativ. Ministeriets kom med en udfordring til belysningsindustrien om at udvikle en højtydende og energibesparende erstatning til den almindelige pære, der kunne spare de amerikanske forbrugere og virksomheder for penge. Hvis hver 60W glødepære i USA blev erstattet med den 10W L Prize vinder, ville USA kunne spare omkring 35 terawatt-timer af elektricitet eller 3,9 milliarder dollars på et år og kunne skabe en besparelse på 20 millioner metrisk tons i kuldioxidudledning.

Philips LED-pæren blev indsendt i 2009 og har gennemgået 18 måneders krævende felt-, laboratorium- og produkttests for at leve op til de strenge krav for L Prize-konkurrencen – og dermed sikre at ydeevnen, kvaliteten, levetiden, omkostningerne og tilgængeligheden er egnet til det kommercielle marked og masseproduktion.

-Vi så L Prize-udfordringen som en mulighed for at udvikle et energieffektivt alternativ til et produkt, som stort set er forblevet uændret i mere end et århundrede, siger Zia Eftekhar, CEO for Philips Lighting Nordamerika.

Philips modtager $10 millioner kontant samt en L Prize-partner promovering.

Fakta om L Prize

Det amerikanske energiministeriums L Prize konkurrence blev lanceret i 2008 og satte fokus på 60W pæren, fordi det er en af de mest anvendte typer pærer blandt forbrugerne og repræsenterer omkring halvdelen af det amerikanske glødepæremarked. Innovationer inden for kommercielle belysningsprodukter, der er hjulpet frem af L Prize, øger antallet af belysningsløsninger for forbrugerne og støtter op om energiministeriets arbejde med at reducere nationens energiforbrug, skabe flere jobs inden for produktion og spare penge for de amerikanske familier og virksomhedsejere.