Optimismen vokser hos SMV'ere

Håndværksrådets nyeste konjunkturundersøgelse viser, at små og mellemstore virksomheder har stigende tiltro til økonomien

Stadig flere af Danmarks små og mellemstore virksomheder (SMV’ere) forventer nu en klar bedring i afsætningsforholdene. Det viser Håndværksrådets nyeste konjunkturundersøgelse, der foretages hvert kvartal hos et udsnit af de godt 20.000 medlemmer, som organisationen repræsenterer.

Optimismen vokser hos SMV'ere

Jacob Thiel, chef­økonom i Håndværks­rådet.

- Målingen er virkelig opsigtvækkende og opløftende, idet virksomhederne nu for første gang under krisen klart udtrykker, at de kan se et opsving på vej. Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvor længe denne opdrift vil vare ved, siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Det er specielt de mindre industri- og byggevirksomheder, der vejrer morgenluft efter en lang kriseperiode med utallige udfordringer for virksomhederne.

- Selvom det virkelig er positivt, at virksomhederne nu for alvor igen begynder at tro på fremtiden og mange mærker fornyet aktivitet, så er opturen bestemt ikke uden forhindringer og farer. Fremtidige rentestigninger og et måske fortsat afdæmpet forbrug vil ikke ligefrem være vand på virksomhedernes mølle. Det er stadig for tidligt at afblæse krisen, men vi er kommet lidt tættere på, siger Jacob Thiel.

Hovedpunkter fra Håndværksrådet konjunkturundersøgelse

  • Håndværksrådets konjunkturbarometer i højeste niveau i 3½ år.
  • Investeringslysten har ikke været højere siden starten af 2007, er steget med 5 procentpoint i forhold til forrige kvartal.
  • Håndværksrådets Ordretillid højere i dette kvartal i forhold til samme kvartal sidste år for alle fire hovedbrancher.
  • Flere håndværksmestre ser lysere på beskæftigelsessituationen.