Ingen gemmesteder for bakterier

Tekst: 

Der findes næppe noget andet område, hvor der stilles så høje krav til gulvenes ydeevne som på hospitaler. Hos BASF tilbyder man en bred produktportefølje til hospitalsbyggeri.Fra den stærkt befærdede hovedindgang og gangene med kraftig hjulbelastning til diagnoseafdelinger, operationsstuer, intensivafdelinger og sengestuer skal alle gulvene have forskellige egenskaber samt opfylde specifikke krav. Hos BASF tilbyder man en bred produktportefølje til hospitalsbyggeri og leverer bl.a. produkter til vådrum, p-kældre, facaderenovering og -isolering, og meget mere. Virksomheden har endvidere udviklet BASF’s Mastertop gulvbelægninger, der påføres i flydende form og hærder fugefrit. På den måde dannes der en porefri overflade uden samlinger, som er nem at rengøre, og hvor der i bogstaveligste forstand ikke er plads til snavs.

Antibakteriel belægning

I samarbejde med læger og hygiejneingeniører har virksomheden udviklet den innovative antibakterielle belægning Mastertop AB til højrisikoområder såsom operationsstuer og intensivafdelinger. Denne belægning hæmmer bakterievæksten mellem to rengøringer og bidrager dermed til at minimere risikoen for kontaminering. Til områder, hvor der anvendes narkose og følsomt elektronisk udstyr, kan BASF levere specielle belægninger med antistatiske egenskaber. Bl.a. har virksomheden leveret gulvbelægning til et forsøgslaboratorium på Universitätsklinikum Tübingen i Tyskland.

Talrige farver

Mastertop belægningerne fås i talrige farver, og kan endda udføres i et kreativt design eller mønster. Endvidere fås udgaver, som dæmper trinlyde, og som er bløde og komfortable at gå på. Disse løsninger er ideelle til gangarealer og operationsstuer, hvor der gås og stås meget.