Set fra Jordens perspektiv

Vugge-til-vugge kollektionen Reform Discovery fra Ege Carpet er baseret på recycling af plastflasker, fiskenet og andet industrielt affald

Det er det store perspektiv Ege Carpet har taget frem i skabelsen af sine seneste kollektion ReForm Discovery – nemlig med en hyldest til jorden og en ligeså kraftfuld intention om at passe på den i praksis som tæppeproducent.

Discovery er således Indoor Air Comfort Gold- og Cradle to Cradle-certificeret. Dermed er kollektionen det mere grønne valg til et hvilket som helst interiørprojekt.

– Vi omdanner brugte plastflasker til den patenterede Ecotrust-bagside, der er standardløsningen på alle tæppefliser og planker. Flaskerne genbruges til et blødt, men stærkt, PET-filtmateriale, som er langtidsholdbart og akustikfremmende. Discovery fremstilles af garn baseret på efterladte fiskenet og andet industrielt affald. Fiskenet udgør en tiendedel af affaldet i havet og kan drive rundt i månedsvis og udgøre en trussel mod dyrelivet. Nettene indsamles, rengøres, nedbrydes og genskabes som et slidstærkt garn, der er både regenereret og regenererbart, forklarer den danske tæppeproducent.

Det store perspektiv

Kollektionen er inspireret af naturfænomener og menneskeskabte konstruktioner, der kun kan iagttages i afstand fra jorden – i det helt store perspektiv:

– Komplekse vejkort, stramme jordbrugsstrukturer og velordnede, men alligevel kaotiske, netværk i byerne er eksempler på systemer, der er så store, at de kun kan opfattes på afstand. Uanset om der er tale om naturfænomener eller menneskeskabte konstruktioner, er de alle spændende at udforske. I Discovery er det den flerdimensionelle løkkekonstruktion, der skaber teksturen og definerer de 5 mønstre: Planet, Earth, Network, Net og Cliffs, lyder det.

Kollektionen fås som tæppefliser og -planker samt væg-til-væg-tæppe, og det enkelte design er tilgængeligt i de størrelser og former, der fremhæver mønstret bedst. Hvert mønster kan bruges alene eller i kombination med andre alt afhængig af, om der ønskes et blødt eller dramatisk udtryk på gulvet.

Discovery-mønstrene Planet, Earth, Network, Net og Cliffs fås i fem moderne farvegrupper, som varierer fra diskrete tone-i-tone nuancer til mere mættede farver, der alle er nøje udvalgt for deres evne til at skabe perfekte kombinationer. Derfor muliggør kollektionen skabelsen af forskellige rumlige effekter og kan for eksempel bruges til at definere mødezoner og fokus- og fællesområder, ligesom den kan hjælpe med at guide trafikken igennem rummet via designede gangstier.

Ash Black og Wild Berry

Ash Black: Sorte og grå toner med varierende farvemæthed og koordinerede kontraster tilfører en dramatisk men underspillet stemning til gulvet. Ash Black er en klassisk interiørfarve med et strejf af modighed.

Sand Grey: Som den lyseste farvegruppe i Discovery kombinerer Sand Grey de beige og grå toner i et moderne look med stor farvekontrast.

Broken Green: Med et elegant vintage touch kombinerer Broken Green interiørfavoritterne flaskegrøn, skovgrøn og smaragd i moderne farvekompositioner med spændende lag.

Ocean blue: Med et klassisk, men levende, udtryk bringer ocean blue kølig energi til ethvert interiør. Et stærkt og raffineret farvevalg med dybde og bevægelse

Wild berry: Spiselige delikatesser fra naturens køkken er inspirationen til denne palet af både lyse, mørke og let falmede bærfarver. Et moderne og modigt farvevalg med woweffekt.

For at optimere de fem mønstre fås Planet, Earth og Network som 48x48 og 96x96 cm tæppefliser, 24x96 cm tæppeplanker og væg-til-væg-tæppe, mens Net og Cliffs kun fås som 96x96 cm fliser og væg-til-væg-tæppe på grund af skaleringerne af de to designs. Fliserne kan installeres ensrettet eller i skak, hvor mønster og luvretning skaber meget forskellige udtryk afhængig af dit valg af størrelse og form