Stort boligprojekt annulleret

Planen om at opføre 114 boliger i Frederikshavn er sat på pause efter at udbuddet er blevet annulleret af Klagenævnet for Udbud

Boligforeningen Vesterports  plan om at opføre boliger og botilbud i Frederikshavn på arealet for den tidligere maskinfabrik Kofoed & Christensen er sat på standby, efter at udbuddet er blevet  annulleret af Klagenævnet for Udbud. Nævnet har afgjort, at vinderprojektet ikke overholder alle kravene i EU-udbuddet. Sagen rykkes tilbage i stadiet skitseforslag og nyt udbud afventes.

Projektet omfatter opførelse af 114 boliger. Tilbageværende bygninger på grunden skal nedrives. Boligerne forventes primært opført i ét plan med et enkelt punkthus i fire etager. Der pågår forhandlinger med kommunen om opførelse af et fleksibelt botilbud med 15 boliger og et bofællesskab med 29 boliger. De øvrige boliger fordeles som 60-70 ældrevenlige tre-værelses boliger og 10-15 fire-værelses familieboliger. Byggeriet forsøges gennemført som nulenergi ved ekstra isolering og alternative energikilder.  Det forventes at sagen genudbydes som en totalentreprise inkl. projekteringsydelser.

Kilde: CRM-Byggefakta A/S