Skovgårdsparken

:
maj 2013

Helhedsindtrykket af Skovgårdsparken er helt nyt med den omfattende renovering af facaderne, og med tiden vil det omkringliggende grønne areal også blive moderniseret. P+P arkitekter A/S har været totalrådgivere på renoveringen.

 

Altanerne fra Windoor Danmark A/S giver et nyt arkitektonisk udtryk og giver mulighed for at lukke af med glaspartier, hvis det f.eks. blæser eller er koldt.

Indgangspartierne er fint detaljeret til skalaen og en fin modvægt til bygningernes store skala. Tresen A/S har bl.a. monteret skærmtegl på de nye facader.

På de sydvendte gavle er nu monteret solfangere, der giver varmt brugsvand, mens man på de nye altaner giver mulighed for at nyde solens stråler.

 

previous next

Energirenovering med moderne udtryk

Sider

Byggefakta

Skovgårdsparken
Ingasvej og Astridsvej
8220 Brabrand
Danmark

Bygherre:
Brabrand Boligforening
Bygherrerådgiver:
Cowi A/S
Totalrådgiver:
P+P arkitekter a/s
Arkitekt:
P+P arkitekter a/s
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Areal:
23000 kvm.
Byggesum: 
225 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2011 - august 2013

Ny klimaskærm

Beboerne i Skovgårdsparken har været inddraget i projektet med en styregruppe, men beboerne har også kunnet følge med i de konkrete beslutninger omkring materialer med Mock Up’s, der har været placeret i én lejlighed. Til trods for den omfattende renovering (også indendørs) har beboerne kunnet bo i deres lejligheder. Før renoveringen var lejlighederne præget af utætheder og træk, skimmelsvamp og dårligt fungerende naturlig ventilation. De nye facader med lavenergivinduer er monteret udenpå den eksisterende facade og efterfølgende er de gamle vinduer taget ned indefra. Facaderne til indgangssiden har herefter fået monteret mørke skærmtegl og en flot markering af indgangene.

Indgangspartierne er nye arkitektoniske elementer, som fint indrammer indgangene med en lille overdækning og transparente trælameller i siden. Til ‘havesiden’ er facaderne også fornyet med nye altaner, der er 60 cm dybere med glasaflukning, der gør altanen til et stort plus for boligen og en udvidelse af lejlighedens rum. Mørkegrå fibercementplader giver kontraster på den ellers lyse og glasprægede facade.

Glasafskærmede altaner

De eksisterende altaner er erstattet med nye, større altaner fra Windoor Danmark A/S. De lette altaner giver et helt andet udtryk af facaderne med de bevægelige foldeglas partier. Vinduerne kan skydes til side på en solrig dag, men kan også lukkes til, hvis det f.eks. blæser eller er koldt. Dermed kan altanerne også have en rumlig funktion i vinterhalvåret. I de kolde måneder kan man udnytte den passive varme, der opstår i boligen ved at lukke glaspartierne. Altanerne fra Windoor Danmark A/S er udført i Windoor’s system 1000, Light, hvor de oplukkelige felter er udført uden ramme, så udseendet bliver så let som muligt.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2013 nr. 2

Bolig

AAB

Bolig for livet

Kontorhus

Aaboulevarden

Kontorhus med format til Boulevarden

Hospital

Aarhus Dyrehospital

Moderne rammer for dyr og læger

Domicil

Atea

Synenergi og energi i forskudte fløje

Produktionsanlæg

Central Egelund

Hvid røg over Aabenraa

Produktionsanlæg

Danish Salmon

Fisk pakket ind i stål og beton

Uddannelsescenter

DTU

Nyt glashus på DTU

Shoppingcenter

Fisketorvet

Strøget - kom an!

Skole

Gåsetårnskolen

Svampeangreb gav nye rammer

Plejecenter og genoptræning

Hundested Plejecenter

Hundested Plejecenter forynget

Uddannelsescenter

KUA

Arkitektur og læring på højeste niveau

Distributionscenter

Lantmännen Cerealia A/S

Æstetik på havnefronten

Plejecenter og genoptræning

Lind Plejecenter

Trygge rammer i klassisk formsprog

Bolig

Mølholm Have

Eftertragtede boliger i Vejle

Skole

Mølleholmskolen

Skoleopdatering med fine nuancer

Produktionsanlæg

Novo Nordisk, Kalundborg

Højteknologisk produktion i ydre beskedne rammer

Ungdomsbolig

Nørregadepassagen

Rå karré til de unge

Bolig

Pontoppidan

Hjemme hos divaen

Bilhus

Regionshospital P-hus

Parkeringshus med skulpturelle kvaliteter

Ungdomsbolig

Ringgården

Kube-boliger med kulør

Bolig

Skovgårdsparken

Energirenovering med moderne udtryk

Bolig

Skovhjørnet

Rækkehuse med frit inventarvalg

Hospital

Sygehus Thy Mors

Akutmodtagelse i hvidt

Bolig

Torphusene

Rækkehuse med udsigt fra toppen

Domicil

Udbetaling Danmark Vordingborg

Pensionskroner lagt i trygge rammer

Skole

Utterslev Skole

Ny overbygning på Utterslev Skole