Det er godt håndværk, ikke raketvidenskab

Få materialer, en klar linje og omhu for detaljen kendetegner den stemningsfulde indretning på restaurant Det Glade Vanvid i Kbh. Markante gardinzoner er en del af den gastronomiske fortælling.

Med kun få materialer som egeplanker, messing og gardiner i rumhøjde har restauranten i den indre by fået sit helt eget udtryk. Og det er med til at skabe en stemning og en god oplevelse med maden og vinen, når der er en enkel og gennemgående linje. Det fortæller arkitekten bag indretningen:

-Messing er gennemgående, og i kombination med bl.a. egeplankerne og gardinerne gør det en forskel. Det er ikke selve materialerne, men stemningen og detaljerne, det handler om. Det er forskelligt eller uens, men alligevel harmonisk og sammenhængende, siger Simon Sjøgaard fra JDH-BYG.

Den afgørende forskel
Helheden er vigtig og afgørende. Men den lykkes også kun i kraft af en stor omhu for detaljen, godt håndværk og tæt samarbejde.

Det er Fischer Gardiner, der har opmålt, skræddersyet og monteret restaurantens ikoniske gardiner. 130 meter tekstiler af Kvadrat Melange Nap samt 20 meter specialbukkede gardinprofiler og 20 meter af stoffet College fra JAB i den bageste del til restauranten i Kbh. K foruden en specialløsning til akustiklofterne.

Og ifølge Simon Sjøgaard passer netop disse gardiner godt ind i fortællingen og hele stemningen med sin rolige, mørke og tilsyneladende ensartede tone. Men tekstilerne rummer i virkeligheden alle farver og giver oplevelsesmæssig styrke, når indtrykket er forskelligt alt efter hvor tæt eller langt fra, man befinder sig.

Håndværk frem for raketvidenskab
Den markante gardinbue udgør et centralt ankerpunkt i restauranten.

Men trods udfordringerne taler vi ikke kompleks videnskab eller stor kunst. Det er i høj grad et udtryk for solidt håndværk, høj præcision og tæt dialog mellem parterne. Det fortæller Brian Kjær, konsulent hos Fischer Gardiner:

-Kunststykket er at få så relativt en svær løsning til at lykkes som helhed. Men det er jo ikke raketvidenskab. Det er altid et teknisk og praktisk håndværk, der forudsætter præcision og et tæt samarbejde.

Opmåling af trappe – uden trappe
I praksis foregik det på Det Glade Vanvid således, at arkitekten leverede tegningerne, hvorefter Fischer Gardiner målte op efter bedste evne. Og det kan være en udfordring på så tidligt et stadie i forløbet:

-Trappen fandtes f.eks. slet ikke endnu under opmålingen. Men i praksis løste vi det ved at bestille så meget hjem som muligt, siger Brian Kjær, og fortsætter:

-Så kunne vi tegne buen op og ramme de steder, hvor stoffet skulle syes sammen. Faldet ned ad trappetrinnene her skal være meget præcist, så stoffet har præcis samme afstand på to cm ned til gulvet hele vejen. Men det hele lykkedes fint især i kraft af godt samarbejde.

Få hele historien om designet og indretningen af Det Glade Vanvids flagskibsrestaurant i det indre Kbh. HER

Denne artikel er publiceret af Fischer Danmark A/S i kategorien

Flere artikler fra Fischer Danmark A/S

Grønt lys i pæren med ny viden

Vi brænder for alt, der har med solafskærmning og gardiner at gøre. For bedre indeklima, energi, akustik, klimaspørgsmål og vores velvære i...

Det er godt håndværk, ikke raketvidenskab

Få materialer, en klar linje og omhu for detaljen kendetegner den stemningsfulde indretning på restaurant Det Glade Vanvid i Kbh. Markante...

Fra hippiemøbler til forretningsudvikling

Aarhusianske Upcycling Forum vil sende virksomhedernes rest- og returmaterialer ind i en CO2-venligere tidsalder med kommercielle upcycling...

Et modsvar til energipriser på himmelflugt

I Skandinavien er vi kendt for arkitektur med rene linjer. Men de store glasflader giver også udfordringer med energi og indeklima. Og når...

Fleksibel designfrihed med Slide Panel Flex

Lydforholdene i et rum er afgørende både for vores daglige komfort og generelle sundhed. En god akustikløsning kan til gengæld bidrage...

Højere mål med solafskærmning

EU sætter nu barren højere for reduktion af drivhusgasser frem mod år 2030. Det har følger også i byggeriet, hvor solafskærmning bliver en...