Glaseksperten vil erobre Storbritannien

Glaseksperten ser et enormt potentiale i det britiske marked og går målrettet efter at få aftaler i stand med store industrielle kunder

Danmarks største producent af glas til bygningsformål, Glaseksperten, er klar til at tage det næste skridt i virksomhedens ambitiøse vækststrategi. Glaseksperten indleder nu en målrettet salgs- og marketingindsats for at få fodfæste på det store britiske marked. I første omgang handler det om at vinde markedsandele i England, Skotland og Wales, men Irland og Nordirland er på sigt også meget relevante markeder.

- Vi ser et enormt potentiale på det britiske marked, som på sigt kan blive vores største. Vi er meget stærke i Norden og oplever også stor interesse fra tyske kunder, men vi har hidtil ikke gjort en indsats for at komme ind på det britiske marked. Det laver vi om på nu, for tidspunktet er rigtigt for os, siger eksportchef Siggi Strandeng fra Glaseksperten.

Selv om Brexit har gjort det mere besværligt at eksportere til England, holder det ikke den nordjyske glasproducent tilbage. Siggi Strandeng har i forbindelse med besøg hos potentielle kunder, arkitekter og ingeniører mærket stor interesse for et samarbejde, og Glaseksperten har netop ansat en sælger, der med base i England skal være en del af teamet, der arbejder med det nye marked.

I England har man lidt andre præferencer end i Norden, når det gælder glastyper. Men Glaseksperten har de produkter, som de efterspørger, og netop fordi Glaseksperten også har mange andre løsninger, giver det virksomheden gode muligheder for at præsentere produkter, som englænderne ikke har særlig stort kendskab til. Glaseksperten har for eksempel facadeglas med den nye type solafskærmning Microshade på hylderne, ligesom den danske producent er stærk inden for blandt andet hærdet lamineret glas, brandglas og printglas.

- Vi kan tydeligt mærke, at de er interesserede i alle de produkter, som vi kan tilbyde, og det giver os nogle gode muligheder på markedet, at vi kan byde ind med produkter, der er bedre end det, de allerede kender. Prismæssigt kan vi også sagtens være med, siger Siggi Strandeng.

For de britiske kunder er det en fordel, at de kan bestille alle de forskellige glastyper, der typisk bliver anvendt i et større byggeri, hos Glaseksperten. Det sparer tid, og kunderne skal ikke koordinere med forskellige leverandører. Samtidig er det en fordel, at kunderne kan bestille alle Glasekspertens produkter online og kan følge deres ordrer hele vejen fra bestilling til levering, hvilket de ikke er vant til.

Siggi Strandeng understreger også Glasekspertens mange initiativer omkring bæredygtighed, fordi opmærksomheden på netop det område er stigende i England.

- I Norden er vi længere fremme end i England, når det gælder bæredygtighed, men de britiske arkitekter og ingeniører interesserer sig for bæredygtighed, så vi vil naturligvis benytte os af, at vi allerede har erfaringer på det område, siger eksportchefen.