A. Enggaard skal bygge den nye Østre Landsret

Den jyske entreprenørvirksomhed A. Enggaard har vundet Bygningsstyrelsens udbud om den nye Østre Landsret i Nordhavn

Den jyske entreprenørvirksomhed A. Enggaard har vundet Bygningsstyrelsens udbud om den nye Østre Landsret i Nordhavn. Projektet var udbudt som et OPP-projekt og indebærer både opførelsen og den efterfølgende drift i en 20-årig periode. Byggeriet går i gang i sommeren 2019.

Det bliver A. Enggaard, der i sommeren 2019, kan tage det første spadestik til den nye Østre Landsret. Bygningen skal opføres på den 4.600 kvadratmeter store grund i Trælastholmen i Københavns Nordhavn, som Bygningsstyrelsen i 2017 købte af By & Havn.

Projektet, der er bestilt af Bygningsstyrelsen på vegne af Domstolsstyrelsen, er udbudt som et offentlig-privat-partnerskab (OPP), og som OPP-leverandør bliver A. Enggaard ansvarlig for både opførelsen samt den efterfølgende drift, vedligehold og rengøring mv. i en 20-årig periode. Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S er tilknyttede rådgivere.

- Det er klart, at det her er et endnu et rigtig stort projekt for vores virksomhed, og vi er meget stolte og ydmyge over, at Bygningsstyrelsen har valgt os til at realisere så vigtig en bygning. Det er en stor anerkendelse af vores virksomhed og ikke mindst vores dygtige medarbejdere samt vores gode samarbejdspartnere, fortæller afdelingschef Jens Skinnebach.

Den nye Østre Landsret skal blandt andet rumme retssale, administration, forhal, café og kantine, og selve bygningen skal gennem sin arkitektur signalere troværdighed og fremstå imødekommende og tryghedsskabende. Dertil kommer, at bygningen ligeledes skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden.

A. Enggaard var også virksomheden bag opførelsen af den nye Vestre Landsret fra 2012 til 2014, og siden har virksomheden udviklet sig til en af landets førende OPP-leverandører. Senest har virksomheden i samarbejde med Velliv afleveret det største statslige OPP-projekt til dato, kontorhuset på Kalvebod Brygge, og lige nu er man desuden i fuld gang med opførelsen af en ny bygning til Udlændingestyrelsen i Næstved.

- OPP har gennem de seneste år for alvor bevist sit værd og generelt udviklet sig til en robust model. Som OPP-leverandør skal vi i højere grad sammentænke både byggeri, drift og vedligehold fra start, og det er der store både totaløkonomiske, praktiske og langsigtede fordele ved, forklarer Jens Skinnebach.

Den nye Østre Landsret skal efterplanen stå klar til ibrugtagelse i slutningen af 2021.

Fakta om Østre Landsret

 

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Bruger: Domstolsstyrelsen

OPP-leverandør ogtotalentreprenør: A. Enggaard A/S

Drift:Caverion

Rådgivere:Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S

Areal: 20.000 kvadratmeter

I brug:Ultimo 2021