Første p-kælder åbner i Carlsberg Byen

Den nye parkeringskælder i Carlsberg Byen vil rumme 351 parkeringspladser - den er første af i alt 14 parkeringskældre, der fordeles over hele det nye bykvarter

Søndag den 3. juli åbner den første parkeringskælder i Carlsberg Byen. Den nye parkeringskælder vil rumme 351 parkeringspladser. Parkeringskælderen bliver den første af i alt 14 parkeringskældre, der fordeles over hele det nye bykvarter, og er et led i Carlsberg Byens strategi om at lede bilerne under jorden og væk fra gadebilledet.

Når den første parkeringskælder åbner den 3. juli, markerer den startskuddet til anlæggelsen af et større net af parkeringskældre, der vil forsyne Københavns nye bykvarter med ca. 4.200 underjordiske p-pladser fordelt på 14 kældre.

Den første parkeringskælder er placeret i Carlsberg Byens sydøstlige hjørne og er beliggende under Professionshøjskolen UCC’s nye Campus Carlsberg og pladsen Humletorvet, der også lægger navn til kælderen. Parkeringskælderen er offentlig tilgængelig og rummer 351 parkeringspladser inklusiv handicapparkering. P-kælderen er forberedt til el-biler.

Parkeringskælder Humletorvet er en del af det i alt 82.000 kvadratmeter store byggeri, der bl.a. rummer Professionshøjskolen UCC’s Campus Carlsberg og Bohrs Tårn. I forbindelse med det nye byggeri er der også anlagt en ny vejbro over baneterrænet, hvor bilister fra Vigerslev Allé kan køre direkte ned i parkeringskælderen.

- Vi er rigtig glade for at kunne slå porten op til Humletorvets parkeringskælder, som sikrer nem parkering for de mange kommende undervisere og elever på Campus Carlsberg, de handelsdrivende og handlende i områdets detailbutikker og ikke mindst beboerne i Bohrs Tårn. Dertil er parkeringskælderen et vigtigt led i vores strategi om at skabe et bykvarter med en moderne infrastruktur, hvor parkering fortrinsvis foregår under jorden, så vi skaber plads til byliv, grønne områder og bløde trafikanter over jorden,  siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S.

APCOA Parking, der administrerer parkeringsarealer overalt i Europa, er valgt som operatør på parkeringskælderen.

 

Fakta om parkering i Carlsberg Byen

  •          Carlsberg Byen P/S anlægger samlet ca. 4.500 p-pladser i bykvarteret.
  •          Heraf placeres ca. 4.200 af p-pladserne under jorden fordelt på 14 parkeringskældre
  •          Af de mange p-pladser vil 65 % være offentlige og 35 % til privat brug

 

Fakta om parkeringskælder Humletorvet

  •          Parkeringskælder Humletorvet rummer 351 parkeringspladser
  •          Parkeringskælderen administreres af APCOA Parking, der er en privat parkeringsaktør
  •          Prisen for parkering i p-kælderen er fastsat ud fra markedsvilkår
  •          Bilister har mulighed for betaling via betalingsautomater og smartphone-apps som eksempelvis MobilParkering og Easypark
  •          Beboere og erhvervslejere i Carlsberg Byen har også mulighed for at leje en fast parkeringsplads eller at lave aftale om permanent p-tilladelse til parkering i kælderen
  •          Det er ikke muligt at anvende en kommunalt udstedt parkeringslicens